hem & trädgård Inredning

vackra ställen i Skåne Utflyktstips

kläder & outfits Odd Molly

  2 In Trädgården

  När man bara måste…

  …pionfrossa lite. Om jag fick välja en favoritbukett så blir det denna för året. Älskade pioner, varför blommar ni över så fort?

  Hej igen i bloggens värld!

  Jag har inte tid att blogga men livet rullar på och kameran följer med lite då och då. Jag funderar på att göra ett sammanfattande halvårsinlägg men så blir det så många bilder så jag orkar inte riktigt. Allt är bara bra, bra läge.

  Sommarvärmen har varit här nästan en månad och jag minns ärligt talat inte när jag hade på mig strumpor sist? Livet känns lite som semester och vi har fått mera sol dessa veckor än hela förra sommaren. Underbart och samtidigt känns det lite konstigt, sjukt på något sätt och kommer det regna hela juli och augusti nu? Ja, jag är precis som alla andra….njuter och ojar mig samtidigt.

  Människor blommar upp har jag kommit på. Värmen gör att vi klär oss ledigt och färgglatt och det svarta och beiga lämnar plats för färg och lätthet. Bekvämt och svalt går före absolut korrekt när det är värmebölja.

  Rosen heter Burgundy Ice och blommade inte alls förra sommaren, men nu så! Ett rosår än så länge.

  Jag ska syssla vidare med mitt söndagspyssel men jag återkommer med mera blommor snart. Trädgården är ju full.

  Ha det så gott kära bloggvänner! Njut, bada och sola lugnt.

  9 personer gillar detta inlägget.

  0 In Trädgården

  Sol och mys i trädgården

  Hej igen!

  Sol ja, fast det här är ju två kvällsbilder som får börja det här inlägget. Jag bara toknjuter av sommarvärmen och kvällarna, precis som alla andra och det är så svårt att gå in ibland. Jag vill dröja mig kvar ute och fånga det sista ljuset.

  Den blå alpklematisen blommar vid rosenbågen och jag poserar i mjuk klänning från GudrunS. Jag gillar mjukt. Och jag borde kanske visa ansiktet också men det ville sig visst inte den här kvällen.

  forgetmenot

  Blå “förgät mig ej”, blomman som var en favorit för mig som barn och mamma sa usch….ogräs..och jag fattade ingenting. Nu vet jag att de sprider sig fortare än vinden men de är lika fina ändå. Lätta att dra upp ur jorden och sitter inte så särskilt hårt.

  löjtnantshjärta

  En annan favorit i rabatten är vit löjtnantshjärta. Den skulle jag gärna ha flera av…får fundera på det. Eller kanske en rosa?

  toscana pelargon

  På pellisfronten är jag hård mot mig själv i år. :) Hur det nu ska gå? Jag ska alltså inte köpa på mig för många blommor utan just nu är antalet tre. En vanlig laxrosa och så två vita mårbacka.

  Här är favoritplatsen i värmen! Underbara uteplats och ett parasoll som sjunger på sista versen, hoppas att det håller säsongen ut. Att sitta här under är ljuvligt skönt, för mitt på dagen är det alldeles för varmt att sitta i solen.

  Jag provar att spela memory med mig själv först och sen med sambon. Efter en stund minns jag reglerna….tänk har nog inte spelat det sen jag var barn? Det märks helt klart att jag inte är särskilt fokuserad långa stunder så det här kan jag gott träna på lite då och då.

  Ljuset skiftar och skuggorna flyttar sig från morgon till kväll. Jag tycker det är skojigast att fotografera på morgonen men det går ju också mitt på dagen om det inte är helt rätt in i solljuset.

  Någon sorts lilja?

  Jag har glömt vad den heter förstås men det är en mycket dekorativ typ.

  Sist men inte minst, alla dessa aklejor.

  Jag tycker de är så fina och man vet aldrig hur de korsar sig och hur färgen blir. Ett lotteri.

  Barndomsminnen och försommarkänsla. Inte dumt alls…

  Det finns ju såklart mycket mer att skriva om och berätta men jag får försöka hinna kapp lite senare. Livet rullar ju på. Framåt i full fart tror jag.

  Ha en finfin vårsommar önskar jag dig som kikar in här!

  10 personer gillar detta inlägget.