hem & trädgård Inredning

vackra ställen i Skåne Utflyktstips

kläder & outfits Odd Molly

  4 In Natur/ Utflyktstips

  Hovdala hundslinga

  Hej igen!

  En veckas semester är avklarad och jag tycker själv att vi gjort ganska mycket fastän vi inte åkt iväg så långt. Jag har inte så höga förväntningar på semester, det har jag nog aldrig haft utan tycker om att ta det ganska lugnt. Men visst vill jag äventyra också, det är bara inget måste.

  I onsdags var vi iväg på äventyr med hund och testade Hundslingan vid Finjasjön. Hur fint som helst trots lite eländigt regnväder. Slingan är 6 km lång och börjar vid en parkeringsplats i närheten till sjön där det finns en inhägnad där man kan släppa sin hund och leka. Längs med slingan finns skyltar som ger olika instruktioner till att aktivera hunden med naturens hjälp som balansövningar, sök och lite annat kul.

  Du kan hitta karta och beskrivning av hundslingan här på HIBABs hemsida.

  Utsikten uppe vid Trädhusets café, så fint och det enda som smolkade vår tur var att vi inte kunde fika där med hund. Det går att sitta ute med hund men vädret var ju alldeles miserabelt tyvärr.

  Genomblöööt men glad. :)

  Naturen är jättefin och promenaden växlar mellan bokskog och strandnära vyer, grusvägar och betesmark. Vi kommer att komma tillbaka hit flera gånger och näst på tur står alsumpskogen som står på norra sidan av Finjasjön. Där finns en slinga som går igenom den “europeiska regnskogen.” Du hittar karta till Alslingan här.

  Ja, det var ett äventyr från vecka 1. Jag återkommer med resterande sol i Köpenhamn och Autoseum i Simrishamn. Må så gott. ♥

  9 personer gillar detta inlägget.

  4 In Trädgården

  Nu pratar vi lite rosor – eller mycket

  Vi måste ju kika på rosor i en helt galen mängd. Jag har ju inte hunnit ens fotografera dom på riktigt med finkameran men som tur finns mobilen. Det är alltså makalöst när det blommar så här stort och doften, doften. Åh.

  Det är liksom ganska speciellt att stå där under rosenhavet och bara andas svag ros/citrondoft. När regnet torkar upp och ibland i gassande sol.

  Och ibland har jag svårt att förstå….

  ….att jag bor här? Så otroligt fint och fastän det är ett vanligt radhus/lägenhet med en miniträdgård så känns det ändå så prunkande och grönt och jag glömmer för en stund att jag är mitt i byn.

  Rosen heter Constance Spry och är nästan lika gammal som bloggen, ungefär sju år.

  Pioner till dig som kikar in. ♥

  Första dagen på semestern är avklarad och den är helt godkänd. Bra väder, ingen jacka, inga strumpor och så pyssel med lite av varje och jag är riktigt avkopplad. Redan? Ja, det känns så skönt och bortsett från en liten söndagkvällsångest, jag glömde bort att jag har semester. Ett soduku är löst och ett korsord halvgjort.

  Det blir bra det här.

  13 personer gillar detta inlägget.

 • In Odling

  Gurka

  För första gången någonsin odlar jag gurka! Det blir hur vackra blommor som helst så det gör nästan inget om det inte blir gurkor.…

  Continue Reading →

 • rapsfält
  In Natur

  Bliss

  Om man nu får lust att ställa sig mitt i ett gult rapsfält så är det bara att göra det. Försiktigt. Hej! Livet är…

  Continue Reading →