10 In Höör

Att ha ett litet lystmäte

sill

Inte nog med att jag fick kräftor häromdagen, nu har jag också fått den obligatoriska sillburgaren. Guuuud så gott. Smörstekta sillfiléer, finhackad persilja och rödlök och så en sorts god senapssås lite som hovmästarsås. ++++++++

Gott om man gillar sill alltså. :) Och definitivt min största behållning av marknadsdagarna i Höör, nästan så jag vill springa upp en gång till för att ha en sillaburgare i repris.

Mycket folk och ganska perfekt marknadsväder.

Jag kunde bara inte låta bli att fota slänggungan och dessa fladdrande hår och skrik. Om bilder kunde tala så säger denna ihhhhhhhhhhh!

Det såg liksom så roligt ut när skyn plötsligt fylldes av en karusell på vift. Inte den vanliga synen på torget i byn. I flera år har marknaden varit utanför centrum och jag tycker väl att det går bra vilket som. Tråkigt nog måste vissa affärer hålla stängt då marknadsstånden helt skymmer deras skyltfönster och entré. Kanske man skulle ställa stånden mitt på gatan i stället vänt mot butikerna? Tycker jag vore en bra idé. :)

Som vanligt dras min blick till allt som har så mycket färg som möjligt och jag måste ta lite bilder på chokladhjulet. Blev inte alls sugen på choklad nu. Inte alls.

 Mera pastellkarusell. :)

papp

Lite trötta pappor på det, bigarråer, godis och en man som säljer pappersrullar och får lite problem vid en regnsskur. Bara att torka upp, hihi.

Det var väl det hela för den här gången? Nu ska jag ta mig ett träningspass här hemma och sen får söndagen fortsätta i ett lugnt mak. Jag har sån idiotisk höst-och jobbångest som varat hela veckan. Hur det ska gå med armrehab och sånt. Det kommer naturligtvis gå hur bra som helst men jag ojjar mig ändå, ojoj hur ska det gå. Trams.

Kanske dags att gå och ta den där sillburgaren i repris i stället.

Kramar och ha en fin dag!

7 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Helena
  August 11, 2013 at 14:38

  Åh, en sillburgare hade inte suttit helt fel :-) Mysiga marknadsbilder! Det ut att ha varit ett perfekt väder.
  Och dina bilder från kräftkalaset är helt underbara! Vilken fin kväll ni hade.
  Kramar

  • Reply
   Lingon
   August 11, 2013 at 19:29

   Visst är det gott! :) :) Tycker vi alltså. :)
   Ja, många härliga kvällar avlöser varann här. Så fin sommar det är.
   kramar och må så gott

 • Reply
  Fröken Abbe
  August 11, 2013 at 15:56

  Åh jag säger fy för sillburgare! Kan riktigt känna den hemska odören. Men marknad är ju toppen! Speciellt så här på sensommaren när det fortfarande behövs sommaraktiviteter för att hålla humöret uppe trots att man måste jobba.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 11, 2013 at 19:30

   Jaja…okej då. Det finns ju så mycket annat gott att äta på marknader. Själv gillar jag inte langos utan blir oftast sjuk av det tyvärr.
   kram

 • Reply
  Helen
  August 11, 2013 at 17:12

  Sambon har samma förkärlek för denna läbbiga fisk.
  Själv har jag traumatiska barndomsminnen av stekt sill och skyr som pesten. =)

  • Reply
   Lingon
   August 11, 2013 at 19:31

   Ajdå, ajdå. Men det finns ju annat gott.
   kram

 • Reply
  Hilde
  August 11, 2013 at 19:25

  Det låter gott med sillburgare så jag förstår att du vill ha repris :-D Härliga marknadsbilder..
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 11, 2013 at 19:31

   Supergott!
   kramar

 • Reply
  Linda G
  August 11, 2013 at 19:27

  Gillar marknader som sjutton! Dock icke sill…..Kram

  • Reply
   Lingon
   August 11, 2013 at 19:31

   Hihi, och jag tvärtom.
   kram!

  Leave a Reply