20 In Inredning

Do it yourself – Lummer?

Godkväll!

Första advent och jag har fått en sorts pysselmani. Men vi låter bli att prata om det och hoppar på kvällens huvudämne. Nämligen Lummer. Lummer? Vad fasiken är det? Jo, det lärde jag mig i går och bortsett från det möjligtvis skumma namnet så är det den här gröna växten som jag dekorerar med i kväll.

Jag var i en butik där fyra tjocka handstöpta ljus dekorerades med lummer. Och fick för mig att jag skulle köra ut i skogen och hämta lite…:) Men se det gick inte. Snö, fridlyst och så växer den inte på så många ställen. Lösningen hette blomsteraffären som importerar den gröna lite underliga växten.

Mjukt och lätt att böja och forma. Nästan som om det var gjort för att pynta med. :) Jag som alltid trott att det här varit någon sorts granris?

Dagen har varit fin och gått lite för fort bara…men några timmar till får man väl vara uppe?

Trevlig kväll!

5 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Madde
  December 2, 2012 at 19:13

  Lummer är fint och du har ju fått det tjusigt där runt ljusen. Moralmadde hälsar att hon tyckte det var bra att du köpte importerad ;) Klem och fortsatt fin kväll

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 19:21

   Hälsa moralmadamen tillbaka. Jag sköter mig ju? :)
   Många kramar och ha det fint du med
   <3

 • Reply
  Anne
  December 2, 2012 at 19:34

  Ojojoj – i morgon börjar lummerjakten!!!!!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 20:18

   Hihi. Det är jättefint. Går att pynta med överrallt.
   Kram

 • Reply
  solid
  December 2, 2012 at 19:50

  Hej!
  Lummer är det vackraste pyntet och växer på braiga ställen långt in i hemliga skogar, jag vet minsann var men Moralmadde kan vara lugn, här plockas inget.
  Kramar från Eva

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 20:19

   Hej Eva,
   Jag vet inte om det är sant men jag läste på nätet att man får plocka för eget bruk men absolut inte gräva upp rötterna. Jag vet faktiskt inte var revlummer växer, däremot mattlummer har jag en aning.
   kramar och ha en fin kväll

 • Reply
  Hilde
  December 2, 2012 at 20:02

  Nu har jag lärt mig något nytt, jag visste inte ens att lummer fanns.. Otrolig fin är den i alla fall.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 20:19

   Lummer är ett så roligt namn bara. :)
   Kramar och trevlig kväll

 • Reply
  Linda G
  December 2, 2012 at 20:14

  Jaha, då vet jag vad lummer är för nåt! Undrade lite hos Rosen. Fint blev det i alla fall! Kram

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 20:20

   Jag hade ingen aning förräns igår. :)
   kramar

 • Reply
  Angelin
  December 2, 2012 at 20:44

  Wow! Så fint:) Du er jammen kreativ!
  klem og god advent

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 23:01

   Tack!
   Kramar

 • Reply
  Under mina lockar
  December 2, 2012 at 20:47

  Så fint och mycket julstämning! :D Kram

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 23:02

   Jag fattar knappt att det är hemma hos mig själv?
   Kramar

 • Reply
  Peggy
  December 2, 2012 at 21:17

  Åh så fint! är alltid imponerad av människor som kan pyssla och få till en massa fina saker, själv klarar jag som mest av att lägga ut lite mossa och trycka i några svampar ;-) skönt att det finns folk som försörjer sig på “inredning” så att sådana som mig kan handla ;-)
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram!

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 23:05

   Åh jag kan inte låta bli att handla heller. Blir nog katastrof om jag fortsätter så här. :-)
   Kram

 • Reply
  Fiona
  December 2, 2012 at 21:17

  Så fint det blev med lummer (känns som att jag måste gå omkring och säga “lummer”, ” lummer”, lummer” hela tiden för det låter så lul!
  Kramar

  • Reply
   Lingon
   December 2, 2012 at 23:06

   Precis! Och så på fulskånska. Lyummårrh, lummårrh…

   Kramar
   :-)

 • Reply
  LiseLotte
  December 2, 2012 at 23:48

  Det finns många olika sorters lummer. Revlummer som du visar får man plocka för eget bruk. Cypresslummern är utrotningshotad så den får man inte röra alls. Tydligen så gäller striktare regler just i Blekinge län också vad gäller andra sorters lummer.

  Kram

  • Reply
   Lingon
   December 3, 2012 at 08:05

   Vad bra! Tack för infon.
   Kramar
   L

  Leave a Reply