18 In i Köket

Vid spisen

Godkväll!

Omställningen till att börja jobba har ju sina konsekvenser. Jag blir ju trött?? Vad hade jag väntat mig liksom? För att bli lite piggare så satsar jag stort med att göra ett par matlådor i kväll och det blev mums så receptet kommer här.

 • Sätt på ugnen ca 180 grader
 •  lägg 4 st upptinade laxbitar i en form.
 • Ta Skånemejeriers smaksatta Crème fraiche med Sommarörter och skeda på lite på varje laxbit. Ungefär halva burken räcker till fyra bitar.
 • Gå ut och mörda din gräslök om du har någon i trädgården eller kika i frysen och be om mirakel. Eller ta kanske finhackad purjolök?
 • Efter att gräslöken är mördad, tvättad och finhackad så kan den med fördel lätt få övertäcka cremé fraichelagret på laxen.
 • Tillsätt salt, gärna flingsalt om du har. 
 • In i ugnen ca 20 minuter och klart!


Så himla gott! Och lätt också för den delen, det är ju nästan viktigast. Tycker jag.

Till laxen gjorde jag en stor wokgryta med blandade frysta och färska grönsaker och sen så hade jag i sista halvan av Crème fraichen och nykokt bulgur. Jag behöver lite kolhydrater allt för att fungera bra och orka. Åtminstone just nu.

Mums!

Matblogg? kanske ni tänker som läser här. Det var inte i går men det händer ju att jag lagar till någonting och jag jobbar på att bli duktigare med att laga mat regelbundet. Det är ju så mycket godare.

5 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Josanne
  August 2, 2012 at 21:28

  Lät riktigt gott, hela kitet med wokade grönsaker och bulgur till. Tackar och bugar och sparar ner receptet bums. Kram!

  • Reply
   Lingon
   August 2, 2012 at 21:40

   Jag kan laga det till dig någon gång? Hur låter det?
   kram!

 • Reply
  Christina
  August 2, 2012 at 21:37

  Tackar, snabba lätta recept är alltid uppskattade:)

  Kramar i massor

  • Reply
   Lingon
   August 2, 2012 at 22:00

   Kul att det gillas! Jag måste bara ta mig i kragen och laga mera mat..

   kram!

 • Reply
  Linda G
  August 2, 2012 at 21:42

  Lät gott! Gärna mer mat:) Kram

  • Reply
   Lingon
   August 2, 2012 at 22:01

   Ska bli! Eller så vill jag ha en butler.
   kram!

 • Reply
  Hilde
  August 2, 2012 at 21:58

  Det där lät som något för mig att tillaga, lätt och gott.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 2, 2012 at 22:02

   Ja, det var verkligen busenkelt.
   Kramar och trevlig kväll

 • Reply
  Madde
  August 2, 2012 at 22:14

  Bra jobbat tycker jag! Ser gott ut och kommer att testas när jag flyttat till buren. Kanske redan innan om det blir dåligt väder. Är det varmt, vill jag helst äta kall mat, gärna kallskuret, ost och grönsaker. Eller grilla såklart, men då krävs besök. Klem, nya recept är alltid välkommet

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 11:41

   Jag håller helt med dig om kall mat på sommaren, det är så gott och så praktiskt att bara plocka fram.
   kramar och ha en fin dag!

 • Reply
  Jeanette
  August 2, 2012 at 22:21

  Mums! Detta ska jag oxå helt klart testa!

  Vilka underbara bilder från igår med hästarna. Förstår att du njuter när du får gosa med sådana fina pållar. :-)
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 11:42

   jaaa, alltså. De är så vackra och fina så jag smäller av lite i mitt hästhjärta. <3

   Ha en fin fredag!
   kram

 • Reply
  Nena
  August 2, 2012 at 23:26

  Uj så gott det lät! Måste absolut testas! Här har det också ätits lax idag. Plus att jag varit urduktig och lagat flera maträtter till den kommande veckan och bakat tre olika sorters muffins (samt omedelbart “provsmakat” tre av dessa muffins, jaja….)
  Jättetrevligt med mattips. Ibland står det ju verkligen helt still i skallen!!!!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 11:43

   Du är ju bara superduktig! Så många matlådor det måste blivit. Idol!!
   kram

 • Reply
  Louise Larsson
  August 3, 2012 at 09:10

  God morgon! Wow lax älskar jag….det godaste som finns! Tack för tipset! Då var det fredag igen helt otroligt vad veckorna rusar. Regnar förstårss så cykeln fick stanna hemma. Önskar dig en bra dag/Kramar

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 11:43

   Tack detsamma! ha en fin dag du med.
   kramar

 • Reply
  Vivvi
  August 3, 2012 at 10:56

  Mmmm vad gott det såg ut. Måste testas. Såna där lax-bitar är ju så himla gott och kan varieras i oändlighet.

  Kram
  /Vivvi

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 11:44

   Ja, här ska det varieras i massor!
   kramar och ha en fin födelsedagsdag

  Leave a Reply