12 In Lingon om.....

Come fly with me – fredag

timeout wrap Cardigan

foto: Fru Sederblad

Fredag och jag vill bara flyga i väg.

Upp till väders och då passar ju den här bilden så bra. En vecka av jobb, tvång och måsten och mindre fritid gör att det kliar lite i kroppen. Jag gillar mitt jobb visst och absolut men omställningen. Denna omställning till att tvingas gå upp och passa tider och se till att ha rena kläder på sig och laga mat? Jösses vad mycket man ska, måste och bör som känns helt motstridigt mot den mänskliga naturen.

Och ändå så gläds jag åt kommande projekt, kommande bataljer med människor och möten. Ambitioner och drömmar, verklighet och resultat. Allt det som ryms i ett arbetsliv och som är en sån stor del av livet, av mig och det som är jag. Jag är så oändligt tacksam att jag har ett bra jobb som passar mig som hand i handske.

Men det där med att gå upp på morgnarna och ha mindre tid till att bara låta tiden gå. Till att hänga framför datorn eller bara hänga i trädgården. Planlöst och rofyllt. Ta några bilder och hämta en kopp extra kaffe och lyssna på humlesurr och klappa katter.

Vi ses i gryningen, eller vi ses till frukost låter så otroligt mycket bättre än att ses vid ett speciellt klockslag.

Fast i morgon blir det så, då är det lördag.

Kramar och ha en fin dag

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Anne
  August 3, 2012 at 12:28

  Så rätt du har – jag har först nu börjat vänja mig vid rutiner även om jag inte tycker särskilt mycket om dem haha.
  KRAM

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 14:53

   Hihi. Nej precis. Nödvändiga men man behöver ju inte gilla. :)
   kram!

 • Reply
  Linda G
  August 3, 2012 at 12:50

  Rutinerna är rätt lika här vardag som semester. Barn som inte förstår det där med sovmorgon och ska ha mat någorlunda regelbundet gör att omställningen nog inte är så blodig. Men jag saknar att kunna slasa runt i pyjamas halva dagen…….
  Kram!

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 14:54

   Det blir ju så när man har små..men vänta bara tills han växer upp och blir slösovandes tonåring. Då får ni ta sovmorgon hela familjen.
   kramar!

 • Reply
  Marie
  August 3, 2012 at 15:17

  Alltid jobbigt att ställa om sig från semesterhas till jobbrutiner. Jag brukar ha värdens ågren dagarna innan men det brukar släppa när jag väl är där. Så kul att komma igång igen. Brukar jag tycka alltså… Nu har jag ågren för att jag inte börjar jobba istället. Härlig bild :) Kramar

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 18:25

   Det kommer nog någon gång ska du se. Kanske du skulle hälsa på på jobbet?
   kramar och trevlig kväll

   • Reply
    Marie
    August 3, 2012 at 19:34

    Jo det kanske är dags även om det inte är läge att arbeta där just nu…Kram

 • Reply
  Hilde
  August 3, 2012 at 16:12

  Du har alldeles rätt. Det är ganska jobbigt att komma in i rutinerna igen efter semesterlunket. Jag känner verkligen att det var ett smart drag att jobba en vecka för så att ha semester igen.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 18:26

   Du är fiffig du. :)
   Jag har lite semester i september, en vecka att vila på och göra roligheter så det ska nog bli bra det.
   kram

 • Reply
  Katinka
  August 3, 2012 at 18:24

  Ja, jag ser inte riktigt fram emot rutinerna igen, men samtidigt ska jag iväg på en tripp till Lissabon om lite mer än fem veckor nu har jag plötsligt insett och då känns det ganska bra ändå. Och så gäller det bara att komma in i det igen.

  Vilken fin bild! Fredagskramar på det!

  • Reply
   Lingon
   August 3, 2012 at 18:26

   Men så härligt, då har du något att se fram emot och där kommer du ju kunna förlänga sommaren lite med värme hoppas jag.
   Fredagskramar tillbaks!
   <3

 • Reply
  Maja
  August 3, 2012 at 19:00

  Jamen precis..den där sköna stunden i morgonrock med en kopp kaffe i handen, plirande mot morgonljuset byts mot ett hålögt stirrande i spegeln, ett trött undrande varifrån den som stirrar tillbaks kom ifrån..O iväg tidigt, redan innan jesus får på sig sina shorts..Jag har bara helgen kvar innan jobb i gruvan igen..Hej hå hej hå..Jag gillar ju också mitt jobb men flex hade kanske varit något..fast då hade jag aldrig kommit hem på kvällarna =)
  Den där bilden är underbar, det ser ut som du flashar dig för solen o om solen kommer hit tänker jag göra detsamma!
  Kram så länge!

 • Leave a Reply