6 In Trädgården

Att skörda i trädgården

Idag gör jag något som jag aldrig gjort förut. Jag samlar in frön och klipper av stänglar i rabatterna och funderar på om det är någon idé egentligen? Men kul är det och nu kanske jag slipper en triljon småplantor som poppar upp lite varstans. Vi får se… :)

Sen stoppar jag ner fröna i kaffefilter och tejpar i hop. Egentligen hade jag tänkt att sätta ner pärlhyacintfröna i backen direkt men det surrar så mycket humlor och bin så det får bli någon kväll i stället. Jag vågar inte störa i onödan. :)

Och så en dagens! Jag har ju blivit lite dålig på det men semesterstassarna är ju så väldigt hemmahasiga så det räcker. Men iallafall en klänning i dag, en favorit som kom från Folk förra sommaren av märket Turqoise. Lätt och ledig och lägg till ett par högskaftade gummistövlar och trädgårdshandskar så har ni mig.

Och appropå gammalt, på vinden finns en gigantisk frösamling som ligger i olika gamla tobaksburkar av okänt datum. Frön från femtiotalet eller betydligt äldre. Kanske går det inte att sätta dom i grodd men jag ska prova och utforska det lite. Jag menar, tänk om det börjar växa någon monsterplanta som varit utdöd sista decennierna? I might get rich and famous?

Det gillar jag med gamla grejor…när man kan använda dem. Så bruksföremål, det är grejor det.

ha en fin kväll!

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Hilde
  July 15, 2012 at 16:05

  Vilken snygg trädgårdsarbetare du är. Själv hasar jag runt och ser ut som hej kom och hjälp mig :-D
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 15, 2012 at 16:23

   Det kan jag inte tänka mig, du är ju alltid jättesnygg. :) :)
   kram

 • Reply
  Anne
  July 15, 2012 at 16:27

  Vilken söt trädgårdsnissa :) Jag är nästan klar med rensning och iplock i hurtsarna, tvätten nästan klar, räkor ligger och tinar. Men hur det ska gå med mina sängkläder vet jag inte riktigt eftersom torkskåpet är trasigt. Nåja hellre tumlade skrynkliga torra lakan än släta våta :D
  <3

  • Reply
   Lingon
   July 15, 2012 at 16:51

   Tur det finns tumlare verkligen.. Låter som du har haft en duktig söndag.
   <3

 • Reply
  Angelin
  July 15, 2012 at 17:37

  Så fin sommerkjole! Lurt å samle frø.. Kansje jeg også burde gå ut og gjøre det…?

  Klem:)

  • Reply
   Lingon
   July 15, 2012 at 20:37

   Ja, fast de sår sig själv annars!

   kram!

  Leave a Reply