8 In Lingon om.....

Sågspånslockar och mollydrömmar

Ett slitet trägolv i ett rum för scenisk framställning, så där en miljon verktyg och pryttlar som ska grävas ner i en ryggsäck och så kryllor av träspån som ser ut som de vackraste korkskruvslockar. Någon har lekt med en hyvel och här är lite rester..

Jag är klar här nu, min utbytesvecka är färdig och jag har lärt mig så mycket och är så tacksam. Att jag fortfarande gillar mitt jobb och det kittlar i hela kroppen när man börjar bli färdig och kan se och höra resultatet. Och jag är spänt förväntansfull och hoppar in i en diskussion med en kollega och vi avbryter varann i ren iver, för allt som oftast sitter vi ensamma och arbetar. Det där med feedback kollegor emellan finns liksom inte. Inte på ett konkret sätt.

Så yes. Mission accomplished eller nåt sånt! :-D

Efter att ha dumpat av mina jobbeväskor på hotellet så ger jag mig ut på staden och råkar ta en bild på en lyftkran. Jag vet det är lite udda men kranar och maskiner fascinerar mig. Här ser man betongblocken som ligger vid basen av kranen som motvikt så den inte tippar vid tunga lyft eller kraftig vind. Jag skulle bra gärna provköra en sån här…eh kanske efter en viss utbildning och med övervakning.

Tydligen sitter man där uppe i hytten som är luftkonditionerad och lyssnar på en komradio och får instruktioner från backen vad som ska lyftas och när. Vädret och vindriktningen övervakas minutsiöst. Och det kräver mycket koncentration för att spaka maskinen rätt och landa precis där man ska med byggmaterial och tungt gods. Inte träffa någon på foten eller slå sönder något.

Ja. Som en tillfällighet så står den där kranen på Humlegårdsgatan. :-D Ett par meter innan Odd Mollybutiken..

På något sätt hade mina ben fört mig hit, kanske för att säga adjö för denna gången och liksom varva ner från jobbet. Och så ville jag kolla lite på mina reaspan.

SnyggoKatinka hade på sig den här outfiten när vi sågs för några dagar sedan och jag har drömt lite om att få prova den.

The Silken Halterneck dress och Pointers long cardigan. Jag har dock den i färgen apricot för dark powder såg jag inte till i butiken.

Jag gillar! Fast klänningen här på bilden är en stl 3 och den är lite trång på mig. Men vem vet? Kanske i framtiden?

Efter lite småprat med goa tjejerna i butiken och en sneak peak på fall 2012, så var det dags för mig att knata vidare…

Jag har hört lite rykten om att pre fall kommer in redan nästa vecka och det är rea på G. :-D

Att Mathildes rea startar i morgon kläckte jag ju ur mig i förra inlägget redan, men jag hade ju trots allt den här bilden att visa upp.

Egentligen är jag lite less ändå på det här med rea. Inte att fynda såklart men i var och annan butik rasar det fullkomligt med rea just nu och jag får en känsla att sommaren som ändå inte riktigt är här (för mig), den sommaren reas ut och varslar om att det kommer en höst.

Jag hör inte på det örat alls. Så det så. Sommar it is.

Efter en näringsrik hämtmiddag från Gyllene Måsen så somnade jag tvärs över hotellsängen och här är jag nu. What to do? Tömma minibaren och börja packa? Nja…..

Många hälsningar och ha en fin kväll önskar jag dig som läser

2 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Katinka
  June 14, 2012 at 21:53

  Åhh, vad fin du är i den klänningen! Riktigt läcker ju. Absolut reaspan trots att du är lite trött på rea tycker jag för den passar dig jättebra. Och vad skönt att det gått bra i Stockholm och att det är mycket positivt att ta med sig hem. Det är så det ska vara. Kram och natti, natti.

  • Reply
   Lingon
   June 14, 2012 at 22:14

   Tack!
   kramar o godnatt

 • Reply
  Hilde
  June 14, 2012 at 22:11

  Ja den där måste du reaspana på för det var bara skitläckert! Gyllne måsen ja, den rätt över gatan från hotellet? Kul att du haft en rolig och lärorik vistelse
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 14, 2012 at 22:13

   precis. Livsfarligt nära..
   :-D
   kram

 • Reply
  Susanna
  June 14, 2012 at 22:52

  Klänningen är verkligen jättefin på dig! Vet du vilken dag rean börjar i Odd Mollybutiken?

  • Reply
   Lingon
   June 14, 2012 at 22:58

   Hej Susanna,
   Jag vet inte vilken dag men det skulle skickas ut ett nyhetsbrev från butiken. Om du inte är med på listan så ring dit och få det ordnat.
   Lycka till!

 • Reply
  Susanna
  June 14, 2012 at 23:09

  Tack snälla för infon!

 • Reply
  Fru Sederblad
  June 15, 2012 at 12:18

  Håller med. Klänningen är riktigt fin på dig! Och så gillar jag färgen…

 • Leave a Reply