14 In Trädgården

Plötslig hemlängtan

Plötsligt saknar jag min trädgård så väldigt och stadsdammet växer i näsan på mig och känns lite outhärdligt. Jag vill kunna ta min morgonrunda med kaffekopp utomhus och humma och fundera på när blommorna ska slå ut och vad det ska bli för väder, känna efter i luften och bara vakna.

Staden i all ära..men just nu känner jag ett överslag av buller och dån och så många människor?

Fast inuti värmer ändå en go känsla, den där efterdröjande mjuka glädjekänslan.

Min frukostbänk här i bakgrunden, och jag anar att lavendeln kanske snart börjar bli blå?

Fast den stora funderingen just nu är om den här damen gått i blom? Constance Spry som jag planterade förra året och inte har upplevt premiären av. Jag hade den tidigare i huset som vi bodde i så jag vet ju hur den ser ut. Men nya plantor är ju lite som bebisar… :-D

Och haken är att den blommar bara en gång per säsong fast då fullständigt överdådigt. Kanske missar jag allt i år eller så står den kvar i blom när jag kommer hem igen. Vi får se. Jag måste ringa min granne och fråga..

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Madde
  June 10, 2012 at 16:59

  Jag tror faktiskt inte du missar henne. Det är förhållandevis svalt fortfarande och sisådär med solen, så hoppas verkligen hon väntar på dig! Jag bevakar mina New Dawn- knoppar som hen hök, men det händer icke mycket! Lavendeln, dock…snart, snart i blom :) Klem och fortsatt fin söndag.

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 19:35

   Skönt att höra. Första blomningen liksom är ju speciell.
   Vi ses snart igen!
   kram

 • Reply
  Madde
  June 10, 2012 at 17:00

  “en hök” heter det…

 • Reply
  Nena
  June 10, 2012 at 17:14

  …och jag är faktiskt hemma nu! Fast trädgården inbjuder inte till besök för regnet hänger i luften. Tänk – när vi lämnade OM butiken i Barkarby kom de första regndropparna. Vilken extremtur vi hade med vädret!!!!
  Kram

  • Reply
   Nena
   June 10, 2012 at 17:15

   Tack för trevligt sällskap den här helgen! Det gör vi om!
   Kram

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 19:36

   Verkligen tur. Kul att höra att du är hemma igen, och ja tusen tusen tack för en jättefin helg!
   kramar

 • Reply
  Fröken Abbe
  June 10, 2012 at 18:18

  Vilken härlig tripp du fått ändå! Är lite avis, skulle allt vilja få lite stadsdamm i näsan jag med.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 19:37

   Ja underbart. Jag ska lägga ut så många bilder här sen så det kanske känns som du är här?
   kramar

 • Reply
  Fiona
  June 10, 2012 at 19:52

  Kan förstå känslan. Så kul att resa bort samtidigt som man har längtat efter vår och sommar och saker som man vill uppleva “hemmavid”. Men, det är pissväder här i skånskans så du missar nog inget. Njut av din resa!
  Kramar!

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 21:19

   Här är rättså okej väder så jag passar på att njuta då? Men jag saknar skåååuuningar såklart. :-D
   kramar och ha det så gott hemmavid.

 • Reply
  Fiona
  June 10, 2012 at 19:52

  Skåneland skulle det stå…

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 21:20

   :-D

 • Reply
  Karen
  June 10, 2012 at 20:12

  It will be so nice to go home and find some surprises have bloomed in the garden. They will all be waiting to welcome you home.
  Enjoy your time in the big city and your visit with Anne.

  Stor Kram,
  Karen XOXO

  • Reply
   Lingon
   June 10, 2012 at 21:20

   Will do. Thank you and I hope you´ve had a good weekend.
   kramar

  Leave a Reply