6 In Trädgården

Midsommarrosor

Godförmiddag!

Har ni det bra idag? Jag börjar dagen med att springa runt med kameran och solen skiner in. Frukosten blir kall, försenad och så bara myser jag och tittar på bilder. Dagens fina rosor är helt oredigerade för en gångs skull, bara lite beskurna.

Mina fina modeller så här på morgonkvisten.

Jahaaa. Idag skiner solen minsann? Nu passar det. :) Jag är visst ganska rastlös idag och glad, den där känslan av att vilja göra allt, helst på en gång – men vad?

För att vara lite duktig och fånga dagen så hoppar jag över det där med bildredigering för stunden, för det vill jag göra och i lugn och ro och njuta och bara låta klockan gå. Anledningen att jag skriver lite om det är att det är en sån rolig del i fotomakandet för mig.

Jag tycker att det är lika roligt att pilla med bilderna som själva fotograferandet. Och så sker det någon sorts analys under tiden som jag jobbar med en bild. Jag upptäcker saker som jag inte var medveten om vid själva fototillfället, ibland bra överraskande slump, eller ibland fadäser som kan vara både bra och dåliga.

Kanske är det en smula terapeutiskt att fotografera? Man stannar liksom upp och betraktar sin omvärld genom kameran, och går in i små detaljer. Går tillbaka och tittar senare…hittar nya saker…och så vidare..

Många lager av glädje helt enkelt. Enda problemet är väl att jag sitter stilla för mycket och blir uppslukad. Men inte idag. Nu ska jag ut i solen.

Hoppas du har haft en finfin midsommar och nu är det två helgdagar kvar,

kramar L

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marie
  June 23, 2012 at 11:54

  Så vackra rosor… och du tar fantastiska bilder! Kram

  • Reply
   Lingon
   June 23, 2012 at 12:16

   Tack,
   Ha en fin lördag vännen,
   kram

 • Reply
  Nena
  June 23, 2012 at 12:10

  Vackra rosor och härligt med sol! Molnen har dragit vidare norrut och verkar ha parkerat här. Inget regn dock! Men i natt har det regnat, vilket innebär att vi får ta semester från målarpenslarna idag. kanske bra, för inomhus syns det att vi utejobbat ett tag!
  Kram

  • Reply
   Nena
   June 23, 2012 at 12:13

   Haha, nu ljög jag visst…för nu skiner solen här också!

   • Reply
    Lingon
    June 23, 2012 at 12:15

    Det är väl helt okej att ljuga lite om sol. :)
    kramar! och ha en fin dag

 • Reply
  Madde
  June 23, 2012 at 18:58

  fina rosor och kul film också. Min New Dawn slog ut igår på självaste midsommarafton. fint ska det vara tydligen. Klem och fortsatt fin helg!

 • Leave a Reply