25 In Lingon om.....

En fråga, vad tycker ni?

Jo, jag tänkte fråga vad ni tycker om min nya profilbild på Facebook? :-D

Nej jag skojar bara….men jag har faktiskt en sak jag skulle vilja fråga som jag tänker på lite av och till. Inte för att jag egentligen tycker att jag kan fråga hur jag ska blogga men det är det här med kommentarer och att jag svarar så mycket på era kommentarer.

Är det liksom lite förmycket och småjönsigt eller bara trevligt och fint?

Själv har jag upptäckt att jag gillar verkligen att svara på kommentarer och skicka en liten extra hälsning, men det tar ju rätt så mycket tid som jag skulle kunna skriva flera inlägg på istället. Och så har flera av er egna bloggar och då kommenterar jag hellre tillbaka inne hos er. Men långt ifrån alla bloggar ju och då kan jag ju inte bara svara på vissa kommentarer och hoppa över vissa andra, det är ju inte trevligt.

Samtidigt så tycker jag ibland att har jag komponerat ett inlägg och skrivit här på bloggen så räcker ju det, jag har ju redan kommunicerat och att svara på kommentarer kan vara kaka på kaka.

Å andra sidan är det roligt att ge feedback på att jag faktiskt har läst vad just du skrev i kommentarsfältet..

Å tredje sidan försökte jag trappa ner lite på min kommentarsvararmani när jag var i Stockholm, och jag trodde att det skulle fungera bra. Men det som överraskade mig var att jag kände faktiskt att jag saknade en av alla de dimensioner som finns i bloggen. Den kändes smalare, och tråkigare för mig själv. Ni är ju en jättestor del, ni som kommenterar och syns här bland raderna.

Öh.

Så summan av det hela är att jag kommer att fortsätta att svara på kommentarer, iallfall i de flesta inlägg där det passar. Så länge jag orkar och känner för det.

Några kommentarer på det? :-)

(och ja det är en bit av en avklippt Tadaa dress som jag har på huvudet, fast i bloggens grepp)

trevlig kväll!

2 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply
  Fru Sederblad
  June 17, 2012 at 20:00

  Du är snygg, oavsett ;-), din galning.

  Vad gäller kommentarerna så gör vad du vill. Kan du inte svara på vissa kommentarer som du känner för just då och hoppa över de andra?

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 20:10

   Tack!
   Jo, jag kanske inte ska fundera så mycket på det där med kommentarer. Men folk läser ju så mycket mellan raderna på gott och ont och skulle jag sluta så skulle det nog undras…
   hmmmm. knus

 • Reply
  Sanna
  June 17, 2012 at 20:04

  Haha du är bara för skön! :D Vem får för sig att ha en bit Taada på huset liksom!? Jo du är helt plötsligt känns det helt rätt.

  Annars håller jag med föregående talar om att du gör som du vill och hinner. Visa perioder hinner och vill man mer och andra lägger man sin tid på annat. Ta det som det kommer vet ja. ;)

  Ha en fin kväll och nu tycker jag ta mig tusan snart att vi måste få till en träffa. Så det så!

  Kramis

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 20:11

   Absolut ska vi ses!!!
   Jag har hängt fram swappsaken och så kan vi väl ta en fika/lunch eller vad som.
   kramar!

 • Reply
  Vivvi
  June 17, 2012 at 20:12

  Du ska göra precis som känns bäst för dig. Jag var jätteduktig att svara på kommentarer för ett tag sedan men nu har jag liksom tappat lite och är urdålig. Brukar i a f försöka svara om jag får nån direkt fråga. Fast jag håller med dig. Det blir liksom en liten “chat” och det ÄR trevligt att svara på kommentarer tycker jag. Själv funderar jag hur jag ska få tiden och orken att bli bättre på det där igen :)

  Kram
  /Vivvi

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 20:18

   Det är ju lite blandade känslor..för mig. Det kan ju också bli för mycket och rundgång när man bara upprepar sig i kommentar efter kommentar tänker jag. Men som här just nu diskuterar vi faktiskt en sak så då är det mycket enklare.
   Jag måste tillägga att jag tycker att det är helt okej att inte svara på kommentarer också, men det som är svårt för mig är att blanda. Tror jag..

   Nåja.
   Kramar och trevlig kväll,

 • Reply
  AnnaSC
  June 17, 2012 at 20:35

  Jag läser och har skoj. Visst är det kul att få respons på det jag skriver i dina kommentarsfält, men inget måste inte alls. <3
  kramisar

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 21:01

   Och jag kramar tillbaka och hoppas att jag får bjuda på fika snart igen?

   • Reply
    AnnaSC
    June 17, 2012 at 22:08

    snarare än du trodde…. hihi <3

 • Reply
  Emschen
  June 17, 2012 at 20:46

  Jag tycker du sak göra precis det som känns rätt för dig. Jag svarar på vissa kommentarer, de som jag känner “behöver” ett svar för mig känns det som att jag får krysta fram ett svar eller så blir alla “tack” “haha” “precis” osv. Nä du vännen gör det du känner är rätt för dig.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 21:02

   tack vännen!
   Och tänk att vi kan träffas och ha bloggmöte du och jag. I vår lilla hulla..:-D
   kramar

   • Reply
    Fru Sederblad
    June 17, 2012 at 21:52

    Ni har inget bloggmöte utan mig!! Då ska jag med, bara så ni vet ;-).

    • Reply
     Lingon
     June 17, 2012 at 22:44

     Fniss. Okej då. När ska vi ses? Photoshop, bloggar och fika…!

     • Emschen
      June 18, 2012 at 09:37

      *s* Söta ni! Klart vi tre ska fika, skratta och fotografera! Till helgen är det midsommar, helgen därefter ska jag förhoppningsvis träffa en underbar kvinna från Gbg, helgen efter det är det konfirmation men sen ja sen kan jag nog.
      Kram på er!

 • Reply
  Nena
  June 17, 2012 at 20:46

  Vet du vad, nu ska jag svara helt ärligt här och inte bara som jag brukar…(låter hotfullt va?) Nej, men ärligt, det naturliga svaret på din fråga är ju självklart att du gör som du vill och bara ska svara om du orkar och hinner, och känn inget tvång och så där. Och det tycker jag ju! MEN, precis som du skriver så tycker jag att det verkligen finns en extra dimension i det där att svara på kommentarer – för det blir ju ett samtal då och jag gillar samtal! Och jag tycker dessutom att det är kul att läsa alla kommentarer och svar på kommentarerna. Om det bara skulle bli en lång radda med intetsägande kommentarer utan svar så tycker jag nog att man går miste om en dimension. Så mitt ideal skulle nog se ut så här: Man behöver inte alltid kommentera (för det kan bli trist om man inte har nåt att säga egentligen) och man behöver kanske inte svara på alla kommentarer. (Jag personligen förväntar mig inte svar om jag liksom bara skrivit Hej! eller Fin du är!) Men när kommentarerna faktiskt handlar om nåt eller tillför nåt, då är det rackarns trevligt med svar. Så kontentan av mitt svammel är väl (för att varken läsare eller bloggare ska slita ut sig) att det kanske är bättre att kommentera och svara på kommentarer när man har nåt att säga än att känna ett tvång att kommentera och svara varje gång. Å jeeeez vad svamligt detta blev. Skyller på förkylningen! (Och man måste inte alltid svara på svammelkommentarer från Nena!)
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 17, 2012 at 21:13

   Fniss. Kom igen Nena. Det var ju inte så brutalt och jag håller helt med dig. :-)

   Eh, jag svarade dig först med det som står här nedan, innan jag kom ihåg vad själva ämnet egentligen handlade om. :-D Så det här nere handlar om att kommentera i 1:a hand. ( 1:a handskommentarer, obs. Nytt uttryck.)

   Men. Det finns ett värde för mig att lägga en ibland lite innehållslös kommentar inne på en blogg, (andras bloggar då) för att visa att jag var där. Det visar att någon har läst vad som skrivits och det kan nog vara en uppmuntran för vissa att blogga vidare.

   På det sättet gillar jag att uppmuntra andra bloggare att köra på, med små ord ibland och korta fraser. Fast man behöver ju absolut inte kommentera alltid, precis som du skrev.

   Intressant det här…!

   Och det är nog jag som svamlar mest. Tillbaka till dammsugaren med mig.
   Krya på snoken och hoppas du mår bättre i morgon,
   kramar

   • Reply
    Nena
    June 17, 2012 at 21:44

    Håller med att ibland kan de intetsägande kommentarerna vara nog så viktiga (som en liten uppmuntran!) Som en bekräftelse på att någon varit där och läst liksom. och sen behöver inte det vara varje gång och alltid utan det räcker ju att några gör det. Lite så funkar det ju på fejjan också kan jag tänka. Man vet ju att kanske fler läser än vad som gillar och kommenterar och förväntar sig inte att alla ska ge tecken ifrån sig jämt! men liiite trist är det ju om ingen hör av sig också. Så en lagom avvägning liksom! Nähä, nu får det nog bli duschen så jag återfår nån slags mänsklig värdighet!
    Kram

 • Reply
  Madde
  June 17, 2012 at 21:31

  Nena säger det bra tycker jag. MEN, innan jag bloggade, vilket jag såklart har i färskt minne, var det väldigt roligt att få ett litet svar på sin kommentar. Det var liksom ett bevis på något sätt, att även om man inte har egen blogg, visste man att du (bloggaren) har sett och noterat vad man skrivit. Men ibland skriver du ju typ “tack för alla kommentarer” eller likn.som svar till alla och det duger väl bra tycker ja` Klem (very snygg huvudbonad;) )

  • Reply
   Nena
   June 17, 2012 at 21:40

   Bloggar du Madde?! Det har jag missat! Håller med om att det duger fint med gemensamma svar ibland också!
   Kram

   • Reply
    Lingon
    June 17, 2012 at 21:44

    Du hittar Madde här Nena,

    http://paradisetvsburen.blogspot.se/

    och Madde; skriv in din bloggadress när du kommenterar här så kan andra hitta till dig genom länken. Bra va?

    kramar!!

 • Reply
  Madde
  June 17, 2012 at 22:15

  Ja, du ser…det “tekniska geniet” har inte koll på läget, men jag lär mig så småningom verkar det som iaf. Fatta hur impad jag är av alla som kör kod!! Klem och Tack

 • Reply
  Mags
  June 18, 2012 at 06:30

  God morgon! Jag håller helt med Nena, den personliga kontakten är viktig. Själv läser jag flitigt men är dålig på att kommentera fast när jag gör det blir jag väldigt glad för ett svar.
  Jag inser ju att det innebär mycket arbete och tar sin tid då du oftast får många kommentarer, men det beror nog också till stor del på dina gulliga svar.
  Kramizar

  • Reply
   Lingon
   June 18, 2012 at 09:46

   Det är ju så roligt också..att kunna skriva i ett kommentarsfält och mötas en stund. :-) det vill jag inte vara utan.
   Kramar!!

 • Reply
  Maja
  June 18, 2012 at 07:53

  Jag tycker också att man gör som man vill, men det ÄR trevligt att få ett litet svar. Dels blir det en kontakt och dels vet man att ens kommentar är läst.

  • Reply
   Lingon
   June 18, 2012 at 09:53

   Tack för din input, och det är så härligt med bloggformen att den kan bli hur som helst, hur vi önskar att forma den.
   Kram!

  Leave a Reply