17 In Lingon om.....

Drömmar om sommar på ett försenat tåg

20120605-053502.jpgTåget rullar hemåt och jag gräver i bildarkivet i mobilen och hittar den här från i söndags. Lupiner och hundkex, svensk sommar för mig. Nu får värmen komma, eller hur?

Så ännu en tågresa….och mitt emot sitter en kille som ser ut som en korsning mellan Ranelid och Persbrant och pratar om astrar med en äldre dam som kanske rent av är hans mamma. Brevid mig tre yngre som pratar lönesättning och rättvisa och alla är klädda i svart urblekt fast ändå ganska beiga…

Jag förtränger den söta doften av parfym och även att jag har en tvättid att bekymra mig om senare ikväll.

Ibland vore det så skönt om man kunde stänga av på begäran en liten liten stund. Livets transportsträckor. Som vissa dagar känns så onödiga och meningslösa och andra dagar kan de vara skönaste pauserna och funderartid på högsta nivå.

Eller som just nu. Angenäm bloggtid.

:-)
Kramar

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Fru Sederblad
  June 5, 2012 at 17:49

  Ja, men att blogga under restid är väl bra? Både för dig och för oss… Mer sånt ;-)! Och in med dig i “tysta vagnen”!

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:36

   Japp, det är ju favoritstället.
   trevlig kväll,
   kram

 • Reply
  Sanna
  June 5, 2012 at 19:25

  Känner verkligen igen det där. Vissa dagar är det ganska behagligt där på tåget när vår fina del av världen susar förbi. Andra är man urless på alla människor som luktar och pratar högt och att pendligen tar så mycket av ens liv. Så får det väl va. Snart bör jag vet hur det blir med jobb för min del och blir det i HBG blir det nog flytt. ;)

  Ha en kul kväll i tvättstugan! :p

  Kramis

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:36

   Jättekul i tvättstugan. :-D :-D

   kramar!

   • Reply
    Sanna
    June 6, 2012 at 09:12

    Överlevde du? ;)

 • Reply
  Hilde
  June 5, 2012 at 19:32

  Det är jättesmidigt att blogga under tiden man gör annat. Jag längtar som en galning till sommaren kommer tillbaka. Nu blir det färskpotatis och sill till middag + jordgubbar till efterrätt här :-)
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:37

   Vilken drömmiddag!
   Det nästan ropar på sommaren det.
   kramar

 • Reply
  Marie
  June 5, 2012 at 19:43

  Härligt! Jag gillar att åka tåg och kolla på människor (i smyg ) Och det gick ju bra med luggen såg jag :) Kramar och fin kväll!

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:38

   ja, vi får se i morgon efter hårtvätten. :-D huuu. Den kanske kryper upp en bra bit.
   kramar och ha det gott

 • Reply
  Anne
  June 5, 2012 at 19:48

  Håller fullständigt med Sanna. I dag flyttade jag mig på tåget för jag kunde inte stå ut med den kvävande syntetiska liljekonvalj”doften” från kvinnan bredvid :) Ha det så gott i kväll trots tvättstuga. Jag ska äta middag som en kollega skickade med mig hem och få ett glas rött till även om jag somnar på kuppen :D
  <3

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:39

   Lyxkväll för dig då. Färdiglagat mat…mmmm.
   kramar!

 • Reply
  Stephie
  June 5, 2012 at 20:33

  ja, värmen får mer än gärna komma, eller smyga sig fram. komsi komsi!

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:40

   Genast…:-D
   kram

 • Reply
  Linda G
  June 5, 2012 at 21:04

  Lupiner och hundkex är verkligen sommar! Fin bild! Kram på sig självklipperskan!

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 21:40

   Kramar tillbaks!
   L

 • Reply
  Katinka
  June 5, 2012 at 21:53

  Mmm, de där transportsträckorna ja. Tid för begrundan, men det är sällan det blir det.. Jag tycker om att resa nattetid på tåg och i bil, men inte det där vardagspendlandet. Kram

  • Reply
   Lingon
   June 5, 2012 at 22:17

   Åh, då gillar jag att sova…på tåg eller i en bil. På väg någonstans.
   kramar

  Leave a Reply