15 In Trädgården

Flyinge Plantshop

Kerria

Fint väder idag äntligen och eftersom min morgon började med bladlusfunderingar så åkte jag till Flyinge plantshop för att fråga experterna. Sagt och gjort och en kille med rastaflätor gick i väg med min rosenkvist och skulle hämta en lupp och räkna hur många ben det lilla livet hade…kvalstret alltså…huuuu.

Jag stod där brevid och försökte förmedla en känsla till honom att jag liksom inte var så intresserad av att titta på detta lilla kryp utan mer lokalisera oss till hyllan av eh…borttagningsprodukter där vi hamnade lite senare. Och jag köpte inget kan jag säga…än.

Kalinka, (nästan Katinka. :-D ) 

ett underbart blomsterhav att bara gå omkring i.

:-D

Förstås mycket fint som jag gärna hade plockat med mig hem, men idag blev det endast en pelargon av sorten Selma. Eller ja…den plantan jag tog var muterad på något vis så blomman har två färger, delad tvärs över mitten på det roligaste sätt. Visar senare.

japansk buskrosling

inte idag men en annan dag får ni följa med hem..

Japp, härligt upphöjt till tio. Och nu har jag fått lite sol på kinderna och inspiration. Tänk vad växter och grönt gör för själen? Underbart!

Mina löss då…jo jag skulle köpt något som hette Calypso, men jag provar med såpvatten ett par dagar först.

Hoppas du har en fin söndag!

3 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  chatarina
  May 13, 2012 at 17:14

  Hej! Dit skulle jag gärna vilja åka!! Kram

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 19:13

   Om du är i Skåne så rekommenderar jag det gärna.
   Kram!

 • Reply
  Hilde
  May 13, 2012 at 17:59

  Men, räknade han benen utan att berätta för dig? :-D Mot slutet på maj är det dags att sätta fart med planteriet här, då blir det färg.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 19:15

   Hihi. Han hittade ingen lupp dom tur var men var besviken över att jag inte ville veta. :-)
   Kram!!

 • Reply
  Sanna
  May 13, 2012 at 18:04

  Ser ut som att du haft en riktigt bra för själen dag. ;)

  Hoppas du vill hjälpa mig med en sak!? Jag har en del plagg som jag vill byta alternativt sälja. Bara genom att jag lägger länken här till mitt inlägg om det här så lär ju fler Mollytokiga läsa det liksom. Alltså är jag fräck och länkar till min blogg! ;) http://sannasdittochdatt.blogspot.se/2012/05/swapp-ocheller-blopp.html

  Ha en fin kväll! Kram

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 19:16

   Du är ju min bloggvän så länka på bara! :-) hoppas du får bra respons.
   Kram!

 • Reply
  Marie
  May 13, 2012 at 18:14

  Härligt att vara bland växter! Hoppas du får bort rosenkrypen. Och ha en fin eftermiddag och kväll :) Kramar

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 19:17

   Ja, vilka luspudlar liksom. Tack att du påminde mig för det är dags att spruta lite såpa nu på kvällen.
   Kram!!

 • Reply
  Lifessilverling
  May 13, 2012 at 19:09

  Så mycket härliga växter! Jag älskar att gå bland blommor och växter! Kram Nilla

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 19:18

   Det är ju så skönt för själen. :-)
   Kram och trevlig kväll

 • Reply
  louise
  May 13, 2012 at 19:26

  Njuter utav dina bilder!!
  Tack
  Önskar jag fått gå med Dej där :)

  Kram
  Louise

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 21:52

   Det hade varit något det!

   kramar och hoppas din söndag varit fin

 • Reply
  Frida
  May 13, 2012 at 20:26

  Har aldrig varit på Flyinge plantshop.. Men måste ta mig dit nån gång.. Inte minst nu när du visat dem fina Irisarna! Underbara!

  • Reply
   Lingon
   May 13, 2012 at 21:54

   Ett härligt ställe, och så finns det ju en stor plantshop i Staffanstorp också inte så långt ifrån.

   kram!

  Leave a Reply