20 In Böcker

att lyssna på en ljudbok

Bodil MårtenssonJa, inte så mycket Odd Molly här i kväll. :-D Utan jag försöker frenetiskt lyssna på en ljudbok.

Nytt medium för mig att lyssna på böcker, men jag vill gärna göra det på tåget och bussen på väg till jobbet.

Sagt och gjort, jag köper en ljudbok på Billingska Bokhandeln och laddar in den i datorn. Så far så goood. Men sen lägger jag in den i min iphone och sätter triumferande i gång uppläsningen på vägen hem…jag lyssnar och njuter….av mord och bedrövelser i Helsingborg. Fattar ingenting av handlingen, och lyssnar vidare, har nog klickat någonstans jag inte skulle.

Bläddrar tillbaka. Förvirrad. Lyssnar vidare….åker tåg. Himla spännande, handsvett och så fick kommisarien plötsligt beröm för att han löst fallet så smidigt?

Hrun?

Jo, eh alltså. Jag som är nybörjare på det här hade iphonen inställd på att spela filerna random, och dessutom som grädde på moset att byta spår när jag skakar maskinen. Så kapitlen hoppade hit och än dit lite hur som helst när jag vände och vred på min telefon.

Nu har jag ändrat inställningarna. :-D Det går bättre, tro mig. Hihihi. Eller så hade den här deckaren fått ganska oväntade vändningar innan den slutade. Och kanske hade den gått i all oändlighet, det fanns visst en inställning för det också.

Som det kan gå?

4 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Katinka
  May 3, 2012 at 21:41

  Hahahaha! Ja, där ser du! Låt bli ljudböckerna! Och massor av kramar!

  • Reply
   Lingon
   May 3, 2012 at 21:42

   Ja, hihi. Det var hur bisarrt som helst innan jag fattade vad som var fel?
   kram

 • Reply
  Sofie
  May 3, 2012 at 21:41

  Jag och ljudböcker är inte överens! Har svårt att koncentrera mig på att lyssna…är väl en övningssak kanske. Lånar på e-bibblan istället, och läser i paddan :) kram o gonatt!

  • Reply
   Lingon
   May 3, 2012 at 21:43

   Ja, all denna teknik. Jag både gillar och inte gillar den. Eller ja, det ena behöver inte utesluta det andra menar jag. Men riktiga böcker rockar nog mest ändå för mig.
   kram!

 • Reply
  QfE
  May 3, 2012 at 21:59

  Haha, men det låter helt klart som en spännande variant :-) Kram!

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:40

   Helt galet..haha
   kram

 • Reply
  Hilde
  May 3, 2012 at 22:01

  Hahaha, det blev ljudbok på ett annat vis :-D Bra att du fick rätt på det.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:47

   precis, hihi
   kram

 • Reply
  Runa
  May 3, 2012 at 22:05

  :-)…ja ibland blir det så där…ha ha… Jag lyssnar jättemycket på ljudböcker, o fr början blev det så där för mig med och man blev ju tokig.. Helt plötsligt efter att ha lyssnat ett tag tyckte jag mig känna igen det hela…o insåg att det här har jag hört förr, sen somnar man till o vaknar upp i mitten av nåt helt okänt. Men – får man lite kläm på det hela är det superbra!! Good luck!

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:41

   Hihi, ja nu vet jag inte vad jag har hört och inte. Men det ska nog bli bra i slutändan.
   kramar och ha en fin dag

 • Reply
  Helena
  May 3, 2012 at 22:12

  Underbart! Kvällens skratt!!!
  Jag lyssnar mycket på ljudböcker till och från jobbet och när jag reser på semester. Speciellt när jag kör bil är det härligt att lyssna på bok. Maken brukar dock lägga samman filerna till en med hjälp av “Audibook-builder” vilket gör det lättare. Troligtvis går det att göra även i iTunes.
  Kramar

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:45

   Låter som ett superbra tips!
   tack!
   kramar

 • Reply
  Kicki
  May 3, 2012 at 22:30

  Ljudböcker är så bra ,jag gillar dom skarpt….har en app som heter Storytel…..där kan du ladda ner dina böcker direkt i Iphonen ,ingen dator ,inget strul,super enkelt…
  Kram

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:45

   Japp det ska jag prova.
   kramar och ha en fin dag

 • Reply
  Socker, vanilj och en skvätt grädde
  May 3, 2012 at 23:16

  Det hörs som du haft en rolig kväll med boken, hihi! Jag klarar inte av att lyssna på en ljudbok vill läsa själv. Kanske ska göra ett försök, såg att någon tipsat om en bra app. Ska kolla vad som finns.
  Kram!

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 09:46

   Det tar nog lite tid att vänja sig tror jag, men jag hoppas jag kommer att gilla det. Pendlingstiden kan jag ju utnyttja till något roligt.
   kramar och ha det gott

 • Reply
  Tarleena
  May 4, 2012 at 18:04

  Haha, fint! Jag nästan kände hur det gick när du lyssnade på random..hehe… Men va bra att du skrev om saken, jag kunde ha gjort samma sak med min iPhone. Brukar lyssna på musik med random.

  • Reply
   Lingon
   May 4, 2012 at 20:50

   Ja, så galet det kan bli. hihi.
   kram

 • Reply
  FinaTina
  May 6, 2012 at 17:16

  Tack för ett jättegott skratt jag just fick mig här… :-D
  Hmmm man kanske skulle ta och ladda hem några bra böcker, det var länge sedan jag lyssnade. Och nu vet jag ju från din erfarenhet här att jag ska komma ihåg att slå av “random” avspelning av spåren… :-)
  Kram kram kram!

  • Reply
   Lingon
   May 6, 2012 at 18:37

   Ja, varför inte? Jag ska låna hem något mer att lyssna på för den här fick liksom ingen ärlig chans..
   kramar!

  Leave a Reply