30 In Klänningar, tunikor/ Odd Molly

Hur man poserar för en åttioåring.. ehrm Odd Molly provning….

Alltså det där med att ta bilder på sig själv…kan ha lite oanade effekter..som att jag står och pratar med en gammal gammal tant samtidigt som jag grejar med kamera och stativ.. Vad gör man inte för att exponera sig själv i bloggen. :-D Hon var jättesöt och frågade vad jag höll på med och vad säger man då?

Jodå, säger jag…-jag tar lite bilder….det är min hobby….eh…roligt? och så inser jag att jag kan inte posera för fem öre. Man borde ju ha fyra fem poser som man kan köra och veta liksom hur man ser ut? Om vi ger denna namnet ettan så kan den kanske kallas översträcka knäet och se tuff ut. (om jag kan)

Pose nr 2; Vifta med armarna och rulla lite med ögonen, hoppas på det bästa. Ingen säkert pose, tvåan..kan bli hur som helst. Lyfta himlen-posen.

Pose nr 3; Snurra framför kameran och hoppas på det bästa…bra för att få lite vidd i kjolen..fungerar oftast. (ramla inte) :-) Om man börjar skratta brukar vara ett plus, då blir bilden mer naturlig..hehe.

Pose nr 4; Se svår och mystisk ut, undvik ögonkontakt med kameran, tittar åt sidan/neråt. Gå sakta åt ena eller andra hållet.

Pose nr 5; Ja…hmm det räcker nog med fyra men om man är vig nog att fixa en ryggbild så är det en trevlig variant till alla ansiktsbilder, och man slipper tänka på om man ler eller kommer i håg att hålla in magen..

Pose nr 6, en sidobild. Funkar bra! En arm döljer gärna strategiska ställen som man kanske inte vill exponera. :-)

 Ja, det här är alltså Odd Mollys Easy Round dress i dark pink. Den är skön i sliskigaste viskostyget och är urmjuk att ha på. :-) Det verkar vara samma mjuka tyg som i förra årets Lacie top. Jag tror att jag kommer att ha den mycket som underklänning i vinter, men kanske bara som den är nu på sommaren. Man måste ha en underkjol för det lyser igenom ganska fint genom spetsen och färgen är urläcker….den lyser och sprakar i en helt galen blödande chockmörkrosa!

Och eftersom jag blev blixtkär och galen så köpte jag en i powder, som är lite väl nude för mig men jag tänker mig ha koftor och kjolar ovanpå.

Sisådärja, nu har jag väl visat klänningen bra ordentligt? :-)

Vi fick oväntat besök i dag av en kär vän till familjen så det har fikats och druckits kaffe och pratas mängder och längder med ord. Kul med spontana besök, när någon bara ringer på dörren och man faktiskt är hemma och har tid….

och herregud vad vissa människor kan prata? Jag är så imponerad…

Hilde….om du läser detta så är jag bara helt överlycklig över att du trodde att jag var 170 minst! :-D Guuud vad underbart att någon trodde att jag var lång…haha. Inte för att jag är olycklig över mina 160 cm, men när jag var yngre hade jag gärna vuxit en bit till, tycker att långa har mer liksom pondus även om jag nu vet bättre att det är inte i längden den sitter……

tack för mig på en stund, nu ska jag semestra vidare (hänga tvätt och sånt :-) )

Kram!!!

5 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply
  Annelie
  July 7, 2011 at 16:42

  Fniss..du bjuder verkligen på dig själv! Du utstrålar så mycket positiv energi, tackar för det!
  Kan tänka mig damen som undrade vad du pysslade med..
  Klänningarna ser verkligen sköna ut o fina ut!
  Igår köpte jag bla. Imprime l/s dress o Imprimsleeveless dress! Vilka sköna klänningar, har den sistnämnda på mig nu! Perfekta tunnare mjukisklänningar anser jag!
  Tack för ditt förra svar!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 16:51

   :-D Tack vännen!
   Och vad roligt att du gillar Imprimeserien, de är lika mjuka och sladdiga som den jag provar här i inlägget. Vilka färger blev det? :-) Jag är själv så sugen på imprimesleeveless dress i Military, men nu jäklar ska jag hålla mig från mollysar ett tag intalar jag mig… men den i chalk är också jättefin och den blå…
   kram och ha en fin kväll,
   L

 • Reply
  Frösötös
  July 7, 2011 at 17:02

  Å vad du är söt när du “håller på” Förstår att den gamla damen blev intresserad :) Klänningen är ljuvlig men why oh why måste du visa den i powder ;)
  Massor med kramar

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:12

   mm stygga jag. :-D
   kramkram!

 • Reply
  Titti
  July 7, 2011 at 17:14

  Åh klänningen är SÅ fin, speciellt den i härligt pink, favoritfärg.
  Men den är väl svårfångad?
  Pose nr 3 är bra lite fart o fläkt!!!
  Impreme-klänningarna är härliga…har blå utan ärmar o chalk med ärmar.
  Kram Titti
  Ps. Thailands-Bilderna i min blogg är från förra året…jobbar fortfarande!

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:13

   Ser man på? Ännu en imprimefan? De är ju så sköna.. Ingen aning om min klänning är svårfångad eller inte, jag har ju inte spanat efter den..
   kram och ha en fin kväll,
   L

 • Reply
  Annelie
  July 7, 2011 at 17:19

  Den långärmade bidde blå (indigo) o den utan ärmar blev ichalk chalk! Skulle lätt kunna köpa i fler färgställningar..skall dock försöka vara nöjd med dessa två!
  Kram kram

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:13

   Kul, då har vi samma blå, jag hade den andra också med trivdes inte hundra och var duktig och lämnade tillbaka. (man måste ju berätta sånt.)
   kramkram

 • Reply
  mirka
  July 7, 2011 at 17:33

  Va roligt inlägg, ska vi göra detta när vi träffas mitt i stora staden? Vi kan prata ryska eller eget påhittat språk så att vi låtsas inte fatta va människorna säger:D ? Kram:)

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:14

   Posera eller vad menar du? :D Sorry Mirka men jag fattar inte riktigt vad du menar idag? :_D

   kramkram!

 • Reply
  Annelie
  July 7, 2011 at 17:35

  Fniss..har visst börjat stamma också..
  Kram igen!

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:14

   :-D

 • Reply
  Marie
  July 7, 2011 at 18:03

  Du är superbra på att posa!! Den färgen och klänningen var kalasfin på dig :) Powder var fin med :) Ha en fin kväll! Kramar

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:15

   Tack Marie,
   ûberskön klänning.
   Ha en go kväll du med!
   Kram

 • Reply
  chatarina
  July 7, 2011 at 18:35

  Hej! Skrattade för mig själv när jag såg den gamla damen framför mig som undrade vad du gjorde :) Fin du är i klänningen!! Kramar

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:16

   Ja, det var lite dråligt och stå där och vrida och vända på sig med publik..haha..men det gick..

   kram!

 • Reply
  Hilde
  July 7, 2011 at 19:16

  Ja, klart jag läser. Kul att göra dig glad. Själv är jag 163, en kortis till med andra ord och precis som dig önskade jag mig många cm till när jag var yngre.
  Tack för fin visning av klänningen, du är för god i dina pose(s)
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:17

   :-D och nu ska jag gå in och läsa din kampsportskompis blogg.

   kram!

 • Reply
  Mags
  July 7, 2011 at 19:33

  Åh, vilken härligt chockrosa färg, både du och klänningen sprakar riktigt. Du passar superbra i röd-rosa färger! Jag är vansinnigt sugen på träskorna, men har väldigt svårt att kunna motivera ännu ett par… Har i stället lagt lite pengar på att fixa mina naglar igen med somriga färger och en liten glittrande sten. Snyggt tycker jag att det blev.
  Kramar

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 20:18

   Tycker det är helt rätt att satsa på naglarna och vara sommarfin istället….jag ska nog måla mina tossar i morgon, tack för inspirationen Mags,
   kram!!

 • Reply
  Karen
  July 7, 2011 at 20:54

  The 80 year old lady and I both enjoy watching you pose in the new dresses. They will be perfect on their own or with cardigans….very useful. The pink is delightful on you.
  Thank you for the Tradera hint. Now I must figure out how to bid.
  Stor Kram,
  Karen XOXO

  • Reply
   Lingon
   July 7, 2011 at 21:09

   I have send you an email, I will help you out if it´s possible..

   kramkram!
   L

 • Reply
  Linda G
  July 7, 2011 at 23:01

  Haha! Jag är lite sugen på den svarta varianten. Får se om jag hittar nån att prova:) Kram!

  • Reply
   Lingon
   July 8, 2011 at 23:00

   Ja, den är en Lindaklänning :-D

   kramkram!

 • Reply
  Oslotigern
  July 8, 2011 at 00:04

  Vad fin du är – och vilka imponerande poser – här har jag nåt att lära :-) Och klänningarna är fantastiska! Hade inga såna där jag har kollat än, får leta vidare.

  Kram söta!

  • Reply
   Lingon
   July 8, 2011 at 23:01

   Du är ju master of posering så jag tror nog du kan det där…
   kram!!

 • Reply
  cia
  July 8, 2011 at 11:09

  Du är så rolig och finfina bilder.
  Var hittade du den i pink?? finns storl 0?
  kram o härlig sommar
  Cia

  • Reply
   Lingon
   July 8, 2011 at 13:42

   Hej Cia, kul att du gillar mina skutt i bloggen. Klänningen är köpt i Köpenhamn så kanske kan du få fatt i den där, de skickar. Tyvärr minns jag inte om den fanns i stl 0.

   Lycka till! Kram

 • Reply
  Erika Johansson
  July 8, 2011 at 22:42

  Så fina bilder du tar! Så vacker var du i klänningen, kah blev med sugen på en rosa nu! :D

  Tack för fina hälsningen! Önskar dig med en trevlig helg!

  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 8, 2011 at 23:01

   :-D
   Tack!
   kram

  Leave a Reply