16 In Längre inlägg med mycket bilder/ Odd Molly

från Bonnarp till Bratville

Idag ville jag till havet, och se något blått så vi styrde mot Båstad för att träffa en god vän dessutom. :-D Vem sa att Skåne är platt? Vi bor mitt i, så när jag vill till havet kan vi köra nästan i vilken riktning som helst, Åhus, Ystad eller Ängelholm, det tar ungefär samma tid till alla.

I Båstad finna även en Udda Tina, jättefin inredningsbutik.

 Vi fikar på Bokhandlaregården och jag testar Rawfood för första gången, trodde att jag skulle få en sallad men det blev en mystisk chokladboll med obehandlade nötter. Bokhandeln i Båstad måste vara en av Sveriges mysigaste, och innergården med stockrosor, lavendel och kullersten gör att man vill sitta där i evigheter…

Medan maken fixade lite jobb så avverkade jag säkert ett tiotal butiker och hittade en med Mollysar, men ingen rea (för det är tennisvecka) och sen gick jag en liten promenad och hamnade på Vita Snäckan som säljer Chill Norway och har en massa fin heminredning..svårt att hålla sig från att köpa kuddar och pynt men på något sätt gick det. :D

Smultronsnår

Lite bus med maken, han är så go och får mig alltid att skratta. Ja och änglatunikan…den är jättefin och min sista molly på länge, länge. Nu ska jag lägga shoppingen på hyllan ett tag och bara njuta av det som finns i garderoben, så är planen..det är nog nu.

Äntligen blått! Äntligen vatten och här var visst en massa flådiga båtar? :-D Vi satte oss och åt precis bakom en massa lyxåk och jag satte mig och fantiserade i hop historier och intriger om livet ombord som riking och lyxhustru, för det var mycket att titta på. Många människor som visade upp sig som i en parad…lustigt det där och mycket underhållande.

Vi brukar åka till Båstad en gång sådär varje sommar och hur vi än gör så lyckas vi tajma det med tennisveckan…attans..men vill man ha det lugnare kan man ju bara åka vidare till Torekov, Mölle eller Arild en bit bort. Det bästa som finns är att köra zickzackvägarna över Bjärehalvön där det är riktigt brant och så där hisnande vackert så man vet inte vart man ska vända blicken.

Ja en underbar dag i solen för oss. Hoppas att den fortsätter i morgon?

kramkram och jag önskar trevlig kväll!

L

9 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Too di Boo ♥
  July 9, 2011 at 21:00

  ha ha ha :) så ni är i Båstad med alla “stekare” :) härliga bilder..DEN skylten vill jag köpa!!! Måste leka detektiv nu..hmmm kram kram kram..

  • Reply
   Minoo
   July 9, 2011 at 21:05

   Håller med, underbar skylt – lite old school beat poetry stil.

   • Reply
    Lingon
    July 9, 2011 at 21:07

    Hihi, ja jag vill också ha den skylten. Hojta till om du får napp Too di Loo. Den fanns i butiken Vita snäckan.

    kramkram, fast det är ju du som är snäckan!

 • Reply
  Linda G
  July 9, 2011 at 21:25

  Härliga bilder! Både jag och mannen tycker oss känna igen korsningen på en av dom översta bilderna och med tanke på att vi har snurrat runt lite överallt i skåne kanske vi har varit där:) Och det där med båtmänniskorna känner jag lite igen från förra årets semester i Åhus. Mycket kärringar som solat så dom ser ut som murklor och skaffade sig silikon-boobisar på 80-talet, kindpussar osv. Vi kände oss inte riktigt hemma där;) Kram!

  • Reply
   Lingon
   July 9, 2011 at 21:47

   Korsningen är någonstans utanför Åstorp mot Ljungbyhed tror jag..
   Nä, visst känner man sig inte som hemma där precis i Båstad, men jag fick hav och räkor..det är det bästa av allt.

   kramkram!

 • Reply
  Elsy
  July 9, 2011 at 22:23

  Åh vad härliga bilder får lite flaschbacks (stavas det så?) inte som stekare men tycks också pricka in tennisveckan när jag varit där, (råkade se Nadal träna innan han blev känd) har också tittat på båtarna/skeppen och undrat om de har råd att lämna hamn eller om dem alltid ligger förtöjda. Vi bodde dock i Torekov där var det mer badrockar att se :) Skulle jag kunna flytta var jag vill i Sverige så skulle det bli Skåne såå fint och med en frodig trädgård förstås.
  Kramar

  • Reply
   Lingon
   July 10, 2011 at 10:41

   Ja, tänk att man lyckas pricka in tennisveckan? Jag är själv jätteförtjust i Torekov, (vem är inte det?:) ) Och vi måste nog åka dit snart igen och bada!

   Kram och ha en fin söndag!
   L

 • Reply
  Oslotigern
  July 9, 2011 at 22:45

  Vilka bilder! Svensk sommar när den är som allra bäst, tennisvecka till trots :-) Och tunikan; den är ljuvlig på dig!

  Kram och god natt!

  • Reply
   Lingon
   July 10, 2011 at 10:42

   Tack Tigern och hoppas du har det lika fint i Norge!

   kram,
   L

 • Reply
  Lina
  July 10, 2011 at 00:16

  Tack för underbara sommarbilder! Vilket härligt ljus du har lagt på dom, eller blev det så direkt när du fotade?
  Jag verkligen njöt en stund…som du vet är mitt liv ett kaos just nu men så småningom ska väl även jag finna glädjen igen på ny gata.

  KRAM

  • Reply
   Lingon
   July 10, 2011 at 10:44

   Det kommer Lina, när man flyttar är det ju som lego…en bit i taget och sen är det klart till sist..:-D
   Jag leker lite med olika fotofilter i photoshop, det är en grej som jag tänkte lära mig på semestern, det och läsa böcker. Egentligen gillar jag mest ganska oredigerade bilder, men det är roligt att leka märker jag?

   kram och ha en fin söndag!

 • Reply
  Milott
  July 10, 2011 at 10:30

  Åh, vad jag gillar Din änglatunika! Du klär verkligen i den, Lingon!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 10, 2011 at 10:44

   Tack Milott,
   Vad snällt av dig och ha en fin söndag du med!
   kram

 • Reply
  Att vara någons fru
  July 10, 2011 at 10:37

  Udda tina skapar verkligen habegär!!!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 10, 2011 at 10:45

   Ja, det är en ljuvlig butik…jag vill ha allt därinne! Suuuck!

   kram!

 • Reply
  Någon sorts årskrönika för 2011
  December 31, 2011 at 21:22

  […] och jag kollar in Flora Linnéas rosutbud och kollar efter geocachar. Räkor käkas i hamnen i Båstad och jag kollar på brats. Det badas äntligen i havet och vi har spelkväll hemma hos oss. Linda G besöker skåne och vi […]

 • Leave a Reply