32 In Klänningar, tunikor

Aningens generöst… med rutor

Vet inte om jag vågar visa mig i den här?

nja..kanske?

Ja men okej då. :-) Det känns liksom lite för bart och naket, men väldigt somrigt. Var är min strand tycker jag klänningen hojtar och jag längtar än mer till havet.

Klänningen är från Lise Sandahl och jag har suktat efter den sedan i mars då den beundrades under mollyträffen, men helt ärligt trodde jag att den skulle vara för liten till mig, den är ju one size. Det funkar på något sätt bra ändå :-) Gummiband upptill.

Så nu funderar jag mest på om jag ska sy på axelband och om den ska kortas lite och hur ska man ha behå under?

Men det kan jag nog inte besluta mig om idag, det går ju att knalla omkring i den hemmavid och på stranden spelar det ingen roll..vi får se..

Själv tänker jag mig att nästa sommar kanske jag är lite smalare? Man kan ju hoppas, jag är inte precis nöjd med min kropp eller att visa upp mig så här mycket men å andra sidan så har jag inget att skämmas för..så ja…man är ju som man är..:-) :-)

Klänningen gör mig iallafall jätteglad med alla galna färger! Tänker mig att man kan ha kofta över i nästan vilken färg som helst och när jag tänker lite till så är det nog synd att kapa den på längden ändå.

Och det var allt från dagens narcissist i bildväg..

Jag orkar inte riktigt skriva något vettigt men det är rätt intressant hur folk ser på sig själv och på bild…min egen resa och självbild är ju som den är, men att alla har så olika uppfattning om hur de själva ser ut och i betraktarens ögon är man ändå annorlunda så varför ta det på så blodigt allvar?

Tiden innan jag började blogga finns det nästan inga foto tagna på mig, så nu är det lite sådär…ahaaa? Ser jag ut så? Huuu? känns det som ibland och hiii vad fint en annan gång..lite som att gå i terapi hos sig själv det där..Jag finns på bild, alltså finns jag. (även idag:)

Jag gissar på, navelskådningen att döma att jag behöver komma ut mer och träffa folk. Det får bli i morgon. :-)

Vad jag menar är att man är som man är…just nu..och det är okej!

Sen kan man alltid gå vidare någon annanstans, förhoppningsvis mot något bättre, förhoppningsvis i rätt rikting, om man vill.

kram och ha en fin kväll,

babbeltanten L

6 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Runa
  June 30, 2011 at 18:59

  Du är verkligen superfin – nu känner jag ju inte dig “på riktigt” men du ger verkligen intrycket av att vara fin enligt devisen “både på utsidan och insidan”. Bilderna på dig är fantastiska, och den här klänningen är inget undantag (I love it….rutorna är så läckra….jag har tittat på en annan fr Lise Sandahl hos missgreta – med axelband – som jag suktar lite efter men är skeptiskt till det här med one size…). You rock girl!! Kramar

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 19:11

   Tack Runa! Vad ska jag säga…tack..:-) och kram!
   Jag är också vanligtvis skeptisk till onesize, för är det inte för litet så kan passformen vara svår..men min klänning har ju smock upptill och resår så där går det bra..
   Kramar och ha en jättefin sommar Runa, är du förresten i Sverige eller over there?
   L

 • Reply
  Mia
  June 30, 2011 at 19:07

  Den är ljuvlig och du i den!

  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 19:12

   Tack vanilj och sockerdamen,
   kram!

 • Reply
  Frosotos
  June 30, 2011 at 19:43

  inte greja m klanningen – du ar jattesot! Saknar dig ocksa!!! :)
  KRAM

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 20:55

   Njut av din semester vännen, hoppas på att få se en fin solbränna när du kommer hem?
   kram!

 • Reply
  Mags
  June 30, 2011 at 19:52

  Klänningarna från Lise Sandahl är riktigt fina och hyfsade i priset, köpte en blekrosa med stor krage på Tradera och blev toppennöjd. Önskar att jag kunde ha axelbandslöst, som jag tycker du kan, men på mig funkar det inte. Du är så söt i den!
  Måste ge dig massor av beröm för att du är så otroligt duktig på att svara på alla kommentarer. Trots att jag inte alls känner dig så känns det som att prata med en vän.
  Tycker mig märka att du får många kommentarer, vilket inte är svårt att förstå.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 20:58

   Hej Mags!!
   Jag trivs heller inte så bra i axelbandslöst men går här hemma och provar lite hur det känns och när man sitter i solen är det ju bara bra:-)
   Kul att du trivs här i kommentarsfältet, det gör jag med. :-) Det är ju trevligt att prata och den här nedre delen av bloggen är ju den sociala där vi kan mötas och diskutera eller bara säga heeej..? Eller så behöver man ju inte kommentera det är ju inget krav, haha…men jag uppskattar dina kommentarer och alla jättemycket.
   Lise har många fina klänningar, men denna är min första..:-)
   kramar och ha en fin kväll,
   L

 • Reply
  Marika
  June 30, 2011 at 20:03

  Behåll den som den är, absolut! Jag som är lång använder den ibland som kjol också, super bra att kunna ha den både som klänning och som kjol. Du är så otroligt fin i din, hoppas du snart kommer till havet också.

  Kram

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 21:00

   Ja, det blir nog så att jag behåller längden. :-) Jag har svept omkring i den idag, och får visserligen hålla fatt i den när jag går uppför trappor, men det skulle vara så synd att kapa den tycker jag. Du måste vara en bit längre än jag om du kan ha den som kjol. :-) Då måste jag nog snurra den ett par varv runt linningen om det ska fungera, hihi.
   Kramar och ha en fortsatt fin semester!
   L

 • Reply
  Marie
  June 30, 2011 at 20:18

  Å den var jättefin på dig! jag har den andra varianten med axelband som jag kortade av men jag ångrar att jag gjorde det, den blev för kort :/ Jag har märkt sedan jag startade bloggen att jag fått en bättre självbild ( ytligt sätt )! Nyttigt och roligt att se sig själv.. har inte heller haft så där jättemånga foton på mig själv. Och som du säger; man är som man är :)
  Hoppas du kommer till havet snart! jag hoppas jag kommer dit imorgon :)
  Ha en skön kväll! Kramar

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 21:02

   “Man är som man är och det blir som det blir” Eller ja nästan så sa Allan Karlsson i “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.” En rolig bok. :-)
   Även om det är ytligt så är det ju bra att få bättre självbild? Kul..
   Havet i morgon? Ja, det hade varit något…kanske Ringsjön iallafall?
   kramar och må så fint!
   L

   • Reply
    Marie
    July 1, 2011 at 08:52

    Så sant, så sant :) Fick många goa skratt när jag läste den :) Kram

    • Reply
     Lingon
     July 1, 2011 at 09:08

     Han kommer med en ny bok snart och sommarpratar den 9:e juli.
     kram!

 • Reply
  Nadia
  June 30, 2011 at 20:54

  Du är jättevacker i klänningen – och precis som du är! Tycker du ska behålla längden. Ang BH så finns det riktigt bra axelbandslösa nuförtiden även för oss med behag :-)
  Kram!

  • Reply
   Lingon
   June 30, 2011 at 21:04

   Tack Nadia! Ja, jag behåller längden, den ger liksom illusionen av att jag är lite längre än mina 160 cm och det där med behå finns ju, men åhh då måste man ju orka gå och köpa en. :-) Kanske i morgon, här finns en affär i byn…
   kram och hoppas din kväll är fin!
   L

 • Reply
  Linda G
  June 30, 2011 at 21:24

  Du är ju jättefin i den! Skulle jag ha en sån utan behå under skulle jag ha urammade tuttar hängandes i navelhöjd;) Kram på dig!

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:47

   :-) Ojdå! Men å andra sidan har du två ljuvliga barn..:-)
   kram!

 • Reply
  Hilde
  June 30, 2011 at 21:37

  Jag tycker du är jättefin i klänningen som den är. En färgklick till en färgbomb:)
  Kram

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:48

   Tack Hilde, färgbomb? Ja, det är väl jag det. :-)
   Ha en fin dag idag!
   kram

 • Reply
  Lina
  June 30, 2011 at 21:48

  Klänningen är verkligen toppensöt på dig!! Tänk att äga en klänning med ALLA färger i, det är ju fantastiskt :-) Ja, jag skulle också behöva en BH under men det kan ju vara fint att ha en bikinitop under som tar upp någon av färgerna i klänningen.

  KRAM

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:49

   Ja, man kan ju matcha den till allt och en bikini under eller en behå i en glad färg skulle ju säkert fungera.
   kram och ha en fin flyttdag!
   L

 • Reply
  Adela
  June 30, 2011 at 22:41

  DU är så jättefin i den så ändra inget! Klänningen är en dröm och du med för den delen=)
  Härligt somrig och lovely modell!

  Kramar
  Adela

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:50

   Tack sötis! Jag låter klänningen vara faktiskt, det kan ju vara kul att ha en riktigt lång klänning, men jag får akta mig så jag inte snubblar, haha.
   kram och ha en fin fin fredag!
   L

 • Reply
  Helen
  June 30, 2011 at 22:49

  Jättevacker klänning! tyvärr kan jag med mina 1,58 inte ha såna långa saker.
  Visst vill den till stranden… =)

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:51

   Tja, du är bara två kortare än jag så kanske? Kanske? :-)
   kram!

 • Reply
  Äppelträdet
  June 30, 2011 at 23:00

  Du är fin, men jag förstår dina tankar. Jag hade idag en långklänning med smala band och lyckades leta fram en gammal axelbandslös behå för jag tycker att det blir lite fult med dubbla. men då kände jag mig istället väldigt bar.

  Fin är du hur som helst. Och klok som en bok.

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 08:53

   Godmorgon fina Äppelträd!
   Ja, det är nog en vana att ha bara axlar, och jag är definitivt inte van. Men det är skönt i sommarvärmen så jag kan smyga om kring här hemma lite avslappnat och sen tänker jag mig att jag tar en kofta eller sjal över om man ska åka in till staden.. eller en riktigt färgglad behå under?

   kramar till dig och hoppas du får en fin helg,
   L

 • Reply
  Odd Molly-holic
  July 1, 2011 at 10:39

  Fina bilder och tänkvärda ord. Bloggar är ju terapeutiska ting för många. Själv slipper jag ju visa ansiktet, vilket är rätt skönt då man ganska ofta har en “Bad Hair day” eller bara “Bad Face Day” ;-D Bloggen är en bra måttstock på hur kroppen mår, man tar på sig kläder framför en spegel tar en bild och inser ibland att “hoppla här har jag gått upp eller i undantagsfall nu har jag gått ner”. Det är tur att man som jag i 40+ ålder kan lägga upp bilder på en blogg och ändå känna sig rätt nöjd med hur man ser ut, vilket jag inte gjorde när jag var 20 år, pinnsmal och jobbade som modell. Det är tur att man mognar och inser att man är som man är och att skönhet inte behöver vara det som porträtteras i massmedia.
  Kram fina du!!
  P.S. Korta den en aningen om du vill öka användbarheten, typ 4 cm, då kommer du att använda den oftare ;-D och ursäkta uppsatsen ;-D

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 13:31

   Det är väl bara trevlig med uppsatser :-) Tack för tipset om klänningen. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra med den, men vi får se. Om jag bara kortar lite så blir det mitt i en ruta, och då går symmetrin lite åt skogen, å andra sidan om jag tar en hel längd så går ca 12-15 cm bort och det är ju lite mycket..så jag kommer att vela ett tag om vad som ska göras eller inte..:-)
   Kramar och ha en fin dag och jag förstår att du inte vill/kan visa upp ansiktet i bloggen med ditt jobb, men det är ju synd för du är väldigt vacker.. :-)
   kram igen och ha en fin helg,
   L

 • Reply
  Emma
  July 1, 2011 at 13:13

  Oj vilken ljuvlig klänning! Mixtra absolut inte med den! Change på Nova har jättebra axelbandslösa bh:ar även för oss med stora nöjen. :)
  Du klär bra i klänningen och bara axlar är feminint och vackert.

  • Reply
   Lingon
   July 1, 2011 at 13:32

   Tack för tipset Emma, jag får väl kämpa mig till Nova och prova lite? :-) Men alltså behå…suck…det är ju ett strypkoppel och antisommar. Men ack så nödvändigt. :-)
   kram och ha en fin fin helg!
   L

  Leave a Reply