8 In Lingon om.....

Weekday Sunday Everyday – Söndagsaforismer

Jag sitter för mycket  vid datorn, varje dag. Lite som ett ofog, och framför allt har jag den som underhållning, och även som undanflykt. Weekday Sunday Everyday.

Så idag tänkte jag släcka ner, stänga av. Inte mobilsurfa eller kolla tradera. Bara ägna mig åt annat, se min omgivning och skriva lite i min egen livsbok, ta en promenad och sköta om kroppen. I bland tänker jag på mitt eget liv som en ryggsäck. Jag kan inte göra så mycket åt designen men det som jag lägger i den kan jag påverka själv.

Senaste tiden har jag lagt i lite fel saker och ryggsäcken blir alldeles för tung och tråkig att bära, min kropp, mitt liv. Nu pratar jag inte om mat :-) För mycket dator, för mycket sitta still, för mycket mollyjagande nästan som om jag vore uttråkad. Det är ju ett trevligt tidsfördriv liksom. Kanske någon känner igen sig?

Iallafall så är jag väldigt glad att jag kan stanna upp och känna efter…och veta att jag kan välja att göra något annat idag. Så jag stänger av datorn strax.

Ibland känner man inte ens det, att man kan välja….. livet rullar bara på och man bara gör, kan inte stanna, kan inte ändra sig. Men just det tror jag att man kan ändra på. I alla fall träna sig på att stanna upp och se sitt negativa beteende och byta riktning. Det kan vara svårt, och göra ont, men ju mer man tränar desto smärtfriare är det att gå mot nya vägar, nya bättre vanor.

Man kan ändra sig, forma sig själv och promenera vidare mot nya äventyr! (jag peppar mig själv:)

Värsta uppsatsen! Sorry, jag skulle ju bara snabbt titta in här.

Ha en underbart fin dag och ta hand om dig!!! Stora kramen!

L

8 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Hilde
  January 23, 2011 at 11:16

  Du är klok du söta Lingon!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   January 23, 2011 at 23:04

   Tack! Hoppas du har haft en fiiiin dag!
   Kram!

 • Reply
  Helen
  January 23, 2011 at 12:28

  Kloka ord och jo jag känner igen mig.
  Datorn har varit en lagom avkoppling från pluggandet. Så jag har dispens idag också, men från imorgon ska den få mindre uppmärksamhet.
  Tiden ska nu gå till annat såsom jobbletande, promenad i dagsljus och kanske rentav lite jympa ;)

  • Reply
   Lingon
   January 23, 2011 at 23:04

   Jumpa låter inte dumt alls.
   Hoppas att din helg varit fin och att du snart ramlar över ditt drömjobb!
   Kram

 • Reply
  ulla
  January 23, 2011 at 17:25

  Såå sant, det du säger, och så bra att höra det från någon annan, känner absolut igen mig! Datorn blir lätt en flykt när vardagen är ansvarsfull och stressig. Att göra något med händerna är så bra för välbefinnandet – du är nog på helt rätt väg med ditt virkprojekt :-)

  Ha en bra vecka!
  ulla

  • Reply
   Lingon
   January 23, 2011 at 23:06

   Tack det samma Ulla! Ha du nu en riktigt bra vecka som kommer. Jag har nästan virkat ruta ett -)

   kramar!!!

 • Reply
  Jeanette
  January 24, 2011 at 12:10

  Åh vad jag känner igen mig. Datorn är min tillflykt när jag är stressad. Hur dumt är nu inte det??? Blir lite sur på mig själv, ta tag i allt annat istället som ska göras så det inte blir stressigt. Måååste se över min vardag ännu en gång…
  Kram

  • Reply
   Lingon
   January 24, 2011 at 14:50

   jaa, det där med att överse vardagen..det borde man göra lite varje vecka…
   Kramar och ha det så fint!! Längtar tills vi ses igen.

  Leave a Reply