21 In Klänningar, tunikor

Velourgalenskap

Jag gillar velour. Framför allt tanken med velour, den liksom säger att man är ledig, bekväm och går hemma och småmyser lite. Ibland är den svår att ha på jobbet, för ledighetskänslan följer med klädesplagget på något sätt. Hur vet jag inte men det är i fibrerna, den liksom säger bekvääääääm…:-)

Nu är jag lite galen, och har handlat för många velourisar från våren, mest av den anledningen att jag inte kan välja färg. Och hur ska jag kunna det? Kolla? Fjorton färger…utspridda på tre modeller. Det är alltså fjorton val gånger tre, om man vill ha pocket, plain eller wrap. 14 gånger tre blir…..vänta….vänta….:-) …..42!!! aha!!!

Fytriotvå olika valmöjligheter? Skulle jag klara av att bara plocka ut en? Nä, jag tror inte det..

 1. dark berry,
 2. dark magnolia,
 3. green,
 4. vintage orange,
 5. lite indigo.
 6. chalk,
 7. dark pink,
 8. military,
 9. vintage berry,
 10. almost black,
 11. dark rose,
 12. blue,
 13. mid blue,
 14. dark powder.

När jag sen tycker att jag kan lämna avsnittet med velour för våren släpper tintinstyle denna bilden på färger lite indigo. Så otroligt fin. En färg jag inte ens visste fanns?

Mina favoritfärger är numera, dark magnolia, blue, almost black, dark powder och lite indigo. Men istället hänger det i mollyroben dark pink, military, chalk och midblue……

Jag behöver nog gå en kurs hur man väljer….för det är svårt när man har 42 val att göra rätt..

Japp! Detta var dagen mesta I-landsproblem som jag skäms lite för, och inte så lite…haha! Nu till något roligare! Jag ska vara hemma idag för att göra ett skrivarbete, så skönt. Så jag är uppbunkrad framför datorn, med kaffe, anteckningspapper och kommer antagligen inte komma ur pyjamasen förrän vid lunch. Underbart. Det gäller att smida medan inspirationen finns.

Ha en fin dag!

3 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Jeanette
  January 20, 2011 at 10:39

  Hahahha…förlåt me jag kan inte låta bli att skratta. Visst är det helt bisarrt hur man kan ändra sitt tycke och smak ang både färg och stil. Ställer till det en hel del för oss.

  Önskar di en produktiv dag där hemma. Jag är också hemma men med en sjukling.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 11:43

   :-) Visst är det galet? Ilandsproblem jaaa.
   Nu har jag dessutom provat alla mina velourisar så dagen går och går…

   Hoppas du får en fin dag hemma och sjuklingen kryar på sig bra.

   Kramar!!!!!

 • Reply
  Vivvi
  January 20, 2011 at 10:40

  Håller verkligen med dig! Alla kominationerna är ju fina. Hade samma problem med min julklapp som jag till slut bytte. Nöjd nu men fasen, ville ju ha en dark pink också. Nu sneglar jag på magnolian och då är ju frågan vilken modell gillar jag bäst? Hmmm, har en av varje nu och gillar alla!! Förstår verkligen ditt problem kan jag säga :-) Och dessutom har ju ChillNorways velourisa kommit också och är jättefina….suck vilka värdsliga problem vi har :-)
  Kram
  /Vivvi

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 11:46

   mhm…precis. Du var ju jättefin i din i dark pink…jag skaffade den men nu velar jag och önskar att den var i dark magnolia i stället. Hmmmmm. Åsså din ka.ching pocket i almost black. Den var ju jättefin…gulp…Jag älskar även chillN men den som jag vill ha av deras är kortärmad så den faller bort för mig….
   och sen hittade jag Tine K på Lisen.dk. Finfint!
   Probleeeeeem, haha!!!
   kramar!!

 • Reply
  Nena
  January 20, 2011 at 11:14

  Haha, underbar sammanställning! Inte konstigt att det blir svårt att välja – själv har jag velourplagg här hemma i färgerna: royal, blue, lite indigo, vintage chalk och vintage berry. Underbara allihop! Men jag tror jag behöver en i almost black också???!!!
  Kram

 • Reply
  Lingon
  January 20, 2011 at 11:49

  Heej Nena! Nu blev jag nyfiken på vad du har i vintage berry, wrap, pocket eller plain? Eller kanske hood och pants? Ja möjligheterna är många. De enda färgerna jag inte sett live än är dark berry, och dark magnolia. Spanade på green i går och vintage orange som fanns inne på factory i Malmö. Den i green är faktiskt jättefin, men jag kommer att avstå..på min önskelista återstår en wrap i almost black..tror jag :-)

  kram!!

 • Reply
  Hilde
  January 20, 2011 at 12:34

  Huu ja, hur ska man ens ha möjlighet att bara välja ett plagg? Lycka till med en nästan omöjlig uppgift.
  Hoppas du är gott i gång med ditt arbete, kul att jobba hemifrån.
  Kram

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:07

   Hej Hilde!
   Ja det är så skönt att vara hemma..men handen på hjärtat så vet jag inte hur effektiv jag är egentligen. Men jo, en del har verkligen blivit gjort.

   kramar och trevlig kväll!!

 • Reply
  Maria/Javabönan
  January 20, 2011 at 13:58

  Ja du berryn, jag lider av exakt samma problem som du *suck*

  Svårlöst uppgift ;-)

  Kraaaaaam

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:07

   Ja, om jag är en berry så borde jag ju ha en berry eller hur?
   :)
   Kraam!

 • Reply
  Peggy
  January 20, 2011 at 16:38

  Hahaha…ja hur gör man egentligen för att kunna välja :-) inte lätt med dessa I-landsproblem ;-) man kan ju lixom inte ha alla eller kan man det ;-)
  Ha d gott!
  Kram!

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:15

   Ja..jag skäms lite för alla mina dessa lyxproblem, haha!!

   kramar och ha det så fint!

 • Reply
  Sofia
  January 20, 2011 at 17:10

  Det blir jobbigt ibland… Kul att du blev inspirerad igår! Kram!

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:15

   Japp, du fick mig att gå till Noanoa!

   Kramar!

 • Reply
  Annelie
  January 20, 2011 at 17:32

  Här en volur-“dåre” till..precis lika galen i dessa plaggen! Har nu på mig en Plain dress i dark powder, efter dagens besök i lokalbutiken! Trots att jag vet jag kommer få en Pocket i green i present..å har ju några innan förstås! Velouren passar mig bra, så är det bara.
  Skönt du fått jobba hemma idag!
  Kram

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:18

   Men visst är dom underbara? I morgon ska jag prova en plain dress i dark powder men det blir nog inget för jag har på mig en pocket dress i samma färg som jag bara äääälskar! Du kommer att bli jättefin i den gröna, tänker fortfarande på hur du såg ut i prairie short strap dressen, lite solbränd och fin. Den gröna färgen är jättefin, såg den på factory i går.

   Kramar och jag önskar dig en trevlig kväll!!

 • Reply
  oddandme
  January 20, 2011 at 18:00

  Jag gillar oxå velour så himla mycket! Mjukt , bekvämt och nu finns ju så fina modeller! Lycka till! kram

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:18

   Vi får bilda velourjunkieklubben!

   kram!

 • Reply
  Sofie
  January 20, 2011 at 19:24

  Hämtade min Ka-ching pocket dress i dark powder på Ajabaja idag..och jag kan bara säga att jag är kär, kär kär :) Den är underbar…I bland kan jag bli likblek i sådana powder färger men denna är ….wow :) Förstår att du har svårt att välja , jag skulle inte banga en i varje färg :) Kram!

  • Reply
   Lingon
   January 20, 2011 at 20:19

   Åh, den är sååå fin. Jag har på mig precis en lika dan just nu. Älskar den verkligen fastän jag inte alltid klickar med powderfärgerna..

   kramar och trevlig kväll!!

 • Reply
  Linda G
  January 20, 2011 at 20:48

  Jag är inne varenda dag och glor på deepfling, har ju bokat pocket dress i grönt men suktar fortfarande efter dark berry. Det finns en 4:a i dark berry som alltså den här sjuka människan tittar trånade på varenda kväll……Sjukt är bara förnamnet……Kram!

 • Leave a Reply