14 In Längre inlägg med mycket bilder/ Lingon om.....

Lördag flyttkartonger, städa…nänä

Åh, vilken energi jag har i benen idag? Träningen i går kväll satte visst fart på mig:-)

Maken åker i väg på roligheter i nordvästskåne och jag är förpassad till hemmets lugna vrå. Jag skulle ju kunna börja förbereda flytten lite mer, städa ur garderober och jaga spindelnät i källaren och annat skoj.

Nix pix pille!! Jag åker till Köpenhamn i stället, och tar en dag i solen.

Ska bara vakna och klä på mig, sen drar jag till storbyen.:-)

Metron ska föra mig in till storstaden. Min plan är att dricka en kaffe, eller latte. Vi får se vad som känns bäst i ögonblicket. Jag vill sitta ner på ett kafé och titta på folk som går förbi, bara sitta och dagdrömma lite..

Finns så mycket fint att titta på i Köpenhamn, även från en tågperrong.

Med ganska stor sannolikhet kommer jag att passera “det runde torn”..och kanske… kanske…

…kanske kommer jag att stoppa i mig en sån här..eller bara titta på dom..hehe..  På danska heter kanelbulle snaegler, uttalas “snajjlårrh”.

Det kommer att bli en hel del promenerande hit och dit, för jag hittar liksom på ett ungefär. Maken brukar styra när vi är över tillsammans, jag hänger på och tittar på allt i stället för att veta var jag är..

Mitt mål i dag då förutom latten och snickerdoodlen är en fotoaffär där jag vill titta på ett objektiv till min kamera. Någon sorts porträttobjektiv tror jag, 50 mm. Jag får nog läsa på för det kan bli lite skämmigt när man försöker på danska, vet inte ens om ordet porträtt fungerar på dansk..vi får väl se:-) -Portätt? – Potett? Hvad siger du? -Poffett? Hvabehar??

Vad tror ni om mig? Klart jag kommer att besöka Odd Mollybutiken! Hur skulle jag annars kunna stå rakryggad som äkta Mollydåre? Här ska det tittas, kännas och klämmas, kanske provas lite också..om jag har lust..:-)

Japp, så här kommer nog min dag bli på ett ungefär:-)

Vad ska du göra idag? :-) Näe nu var jag inte snäll kanske…:-)Förlåt men kunde inte låta bli…

Vad du än gör idag så önskar jag dig en trevlig skön lördag och njut lite av den om du kan.

Eller så får du följa med mig i tanken och dricka latte och äta kanelsnäcka i Köpenhamn. Jag uppskattar ditt sällskap!!

Kramar!!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Mia
  October 9, 2010 at 09:29

  Jag vill ockå följa med, kan du inte ta mig med??
  Hvabehar????
  Man kanske ska locka familjen med en nybakad snigel då (snaaijjääl)
  :-D
  Varför åker vi dit alltför sällan??
  Älskar att gå där och strosa, fika och titta på allt folk..
  Och det där runda tornet fick jag världens svindel i och vågade knappt röra mig:-D

  Du kommer att ha världens mysigaste dag…
  Kram gumman

  • Reply
   Lingonberrie
   October 9, 2010 at 09:38

   Jag tar med dig i jackfickan! En liten miniatyrmia som ser och smakar på allt gott Köpenhamn bjuder på idag.

   Kramar till dig!

 • Reply
  Anne
  October 9, 2010 at 09:47

  Ha ha ha – helt underbart – klart du ska åka till Köpenhamn! Hoppas du får en alldeles alldeles undrebar dag :-)

 • Reply
  Sofia
  October 9, 2010 at 10:22

  Låter som en underbar dag! Kram

 • Reply
  chatarina
  October 9, 2010 at 14:11

  Hej! Vilken härlig dag det ser ut att kunna bli..jag tror att jag hänger med :) Vet du att snart är Scarf scarf min :)..tack vare dig..tack!!
  Kramar

  • Reply
   Lingonberrie
   October 9, 2010 at 18:00

   Åh så roligt att du fick tag på den! Gratulerar! Den är så vacker och lätt, inte tung och bylsig alls:-)
   Kramar!

 • Reply
  lite Odd
  October 9, 2010 at 17:51

  Åhh NU blev jag avis!!!! Ska bli klar med denna djävulsflytten bara sen ska jag minsann åka till Kphmn med :) Hoppas du har haft en UNDERBAR dag!
  Kram:)

 • Reply
  Lingonberrie
  October 9, 2010 at 18:01

  Tack tjejer!! Har precis kommit hem och dagen har varit helt underbar! Vilket väder det har varit idag….
  Hoppas att ni också har haft en fin dag:-)

  Kramar och trevlig kväll!

 • Reply
  Linda G
  October 9, 2010 at 18:22

  Vad mysigt att bara kunna ta en dag i Köpenhamn sådär:) Du undrade över storleken på leggingsen….Dom är aningens stora. Jag köpte min vanliga 4:a men med facit i hand så skulle jag gått ner en storlek. Tycker inte dom är för långa för mig som är 1.73 lång. Kram gumman!

  • Reply
   Lingonberrie
   October 9, 2010 at 18:32

   tack för hjälpen gumman! Jag är lite kortare än dig, min ypperliga längd sträcker sig 160 cm över marken:-) Jag tror jag går ner en storlek..
   Kramar!

 • Reply
  CLE
  October 9, 2010 at 18:30

  Tusan jädrars vilken härlig heldag i KPH =)

  Har varit där några gånger och instämmer i att det är en underbar atmosfär där.

  • Reply
   Lingonberrie
   October 9, 2010 at 18:34

   Japp, det är härligt!! Folk är lite mer jaa, alla ser inte likadana ut som vi har en tendens att göra här hemma. Vi har likadana jeans, jackor och väskor……nästan…
   Kram

 • Reply
  Mimmi
  October 9, 2010 at 20:06

  Åh vilka utflykter du kan göra. Det klingar exotiskt i mina öron.
  Jag gjorde också en utlandsresa idag. Besökte Finland och var på höstmarknad. Köpte Kalakukko, lakritsi och savukinkku. Du har säkert smakat på allt utom kalakukko som är ett bröd med inbakade hela strömmingar. *haha* det är lika otäckt som det låter, men en sån där konstig sak som en del äter här uppe i norrland. Nåja, kontentan av mitt besök blir att jag knappast var i den urbaniserade delen av norra europa och att här är glesbygdskostymen i majoritet./K

  • Reply
   Lingonberrie
   October 9, 2010 at 21:00

   Åh, jag har inte smakat något av det som du nämnde. Kalakukko. För mig är din del av Sverige exotisk och jag har aldrig ens varit i Finland. Jag skulle gärna komma på ett besök i norr. Men det är ju så långt bort…:-)
   Du får visa lite mer bilder från ditt exotiska norrland..
   Kramar!

   och strömmingar i bröd kan jag väl tänka mig att prova..eh…jag brukar äta surströmming en gång om året, men Kalakukko är kanske lite godare?:-)

  Leave a Reply