11 In Längre inlägg med mycket bilder/ Lingon om.....

Köpenhamnsbilder

Här kommer lite bilder från dagens Köpenhamnsresa. Det har varit så skönt väder och jag var inte ensam om att njuta stadens och trädens fina färger. Fullt med folk överallt, crépeförsäljare som gjorde pannkakor och hade en jätteburk Nutella till hands, gatumusik och öldrickande människor på torg med solplättar, ja det var verkligen sista sommarsucken innan vintern tar över. Det var den känslan jag fick..

En, två ……tretton färgglada husfasader på en gata. Lite snett och vint och Köpenhamnskt. (hur stavas vint? vingt? vindt?)

På den skumma lilla gatan till vänster ligger Svaertegade, och det är där som Odd Molly butiken finns. Första gången jag skulle dit sprang jag förbi butiken och fick vända och gå tillbaka:-)

Jag provade lite olika grejor, gillar att ha koll på storlekar till senare reatillfälle:-) Idag provade jag även jeansen och Art silk Tunic men hade inte så stor lust att själv vara med på bild..

Att gilla vädret gjorde flera och plötsligt var det folk överallt. Då kan jag få lite olustkänslor och torgskräck och vilja dra mig undan till något lugnare ställe….bara att promenera vidare……till nya vattenhål..

På något sätt också väldigt köpenhamnskt för mig, med cykel och klotter.

jaaa, hm….haha….! Det här är ju inte heller mitt vattenhål precis:-) Men trots att det inte är mitt kind of place så kan jag inte låta bli att fundera på hur det ser ut där inne och hur människorna ser ut som kommer hit? Jag funderar på hur det skulle ha sett ut om jag kom hit undercover iförd svart och nitar med tuperat hår. Skulle jag kunna glida in och låtsas att jag hörde hemma där? Eller skulle jag bli avslöjad på stört? Och under min mundering skulle jag säkert bära ett träkors samt ha en krans med vitlök i handväskan…..:-)

Senare när jag åkte hem skulle metrovagnen stinka av vitlök och en konduktör skulle antagligen tvinga av mig innan svenska gränsen. Eller skulle han gladeligen kicka över mig hem till skåne…..who knows?

Spännande smycken och annat tjafs! Är det ett fotbollshalsband? Finns så mycket kul att titta på..

Gråbrödertorv, mitt vattenhål:-) Här käkade jag lunch och satt ner en stund.

Underbart skönt och varmt i solen..

Wienerbröd med Chokeladäe..Det blev en go fika också fast med en croissant i stället..mums..och sen var det dags att åka hem..

Det var dagen i bilder..så härligt jag har haft! Lyx, lyx, lyx. I morgon blir det andra bullar med husfix och sånt där man ska göra. Då går jag tillbaka hit och tittar på bilderna en gång till och påminner mig om hur skönt det var i dag.

Och bara för the record, jag har tränat 30 min intervall på framtidsmaskinen i kväll, bara så ni vet:-)

Hoppas att du har haft en fin dag också!

Kramar!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Sofia
  October 9, 2010 at 21:09

  Det ser ut som en lyckad dag! DU ÄR EN DUKTIG FOTOGRAF det är alltid kul att rulla ner de vackra bilderna! Kram

  • Reply
   Lingonberrie
   October 10, 2010 at 09:22

   Tack Sofia! Kul att du gillar mina bilder även om det inte är Mollysar alltid:-) Jag älskar att trycka av kameran i både tid och otid.
   Kramar!

 • Reply
  Jeanette
  October 9, 2010 at 21:37

  Vilken wunderbar dag du haft i CPH!!! :)

 • Reply
  Linda G
  October 9, 2010 at 21:57

  Vilka bilder! Blev så sugen på en tur till Köpenhamn och ännu mer sugen på dom där smarriga wiener-bröden:) Kram

  • Reply
   Lingonberrie
   October 10, 2010 at 09:33

   mmm. Varför tog jag inte med mig ett par hem i en påse? Dessutom hör här, inne på Magazin var det en chokladutställning där man fick prova att måla tavlor med choklad och försäljning av massa gott. Jag tänkte faktiskt på dig därinne sedan du postat bilden när någon badar i choklad:-)
   Kram

 • Reply
  Josanne
  October 10, 2010 at 06:24

  Underbara bilder! Som jag tänkte på dig igår och bara önskade att jag kunde varit med dig. Helt okej att träffa min mamma och åka båt men helt ärligt hade jag hellre spenderat dagen med dig i storbyen… Men den finns ju kvar för senare besök. :o)
  Hoppas du får en bra söndag, trots jobbigt husfix! KRAM!!!

  • Reply
   Lingonberrie
   October 10, 2010 at 09:34

   Åh, Josanne, vi tar det en annan gång:-) Wienerbröd och foto och Mollysar, vad du än vill hitta på.
   Kram och ha en trevlig dag idag!

 • Reply
  viola
  October 10, 2010 at 15:14

  Vilken härlig dag! skönt att åka dit och bara strosa runt. Så kan man få in mollyprovning och croissanter lite emellan också. :)

  Sköna bilder!

  Kram från V

  • Reply
   Lingonberrie
   October 10, 2010 at 15:27

   hej Viola,
   Visst borde vi ha en Mollyträff i Köpenhamn? mmm, wienerbröd och mollysar på en gång.
   Kramar till dig!

 • Reply
  Susanne - Sannibus
  October 10, 2010 at 15:37

  Ohhh jag fullkomligt DURKAR Köpenhamn! Har dock inte varit där på länge tyvärr… Blir plötsligt ett stort projekt med två ungar som skall med. Köpenhamn är också färgglada hus, klotter, cyklar och fullt med människor. Och inte att förglömma! Wienerbröd med chokolaaaeddeee :D Solstolarna is the shit! DET var tider det!! ;) KRAM och tack för flashbacken!

 • Reply
  ChristinaB
  October 10, 2010 at 16:35

  Mums för wienerbröd! Mums för Gråbrödertorv! Vilken alldeles underbart härlig dag du verkar haft:)

  Kramar

 • Leave a Reply