8 In Lingon om.....

lördag och ytlighetsfunderingar

Goförmiddag på dig! Idag har vi försovit oss hemma och det känns så där höstigt att man liksom inte vill gå upp ur sängen. Massor på todolistan, men jag vill helst fly fältet och smita in till Ajabajakids och spana på godingar..

Så här ser det ut på baksidan av vårt hus. Här stod en häck på 5 meter som växte över garaget och vällde in över vår tomt. Vi har förhandlat i två år med kommunen om att de ska ta ner häcken eller iallafall klippa ner den så vi får lite sol på oss. Nu plötsligt dök motorsågsmannen upp och tog ner den med besked, mitt under pågående budgivning av huset. Olägligt om man säger så…dagen bjuder alltså staketköp för mig, och ett par turer till tippen men allt spännande som dök upp på baksidan av garaget:-)

Det här är mycket roligare! Nytt golv på gång på nya stället, jippie. Här ska jag mysa omkring och fotografera dagens, haha!

Tänkte på det där om att blogga om vad man har på sig och hur glad man är för sitt senaste fynd. Ja, det är är ju kul. För hur roligt är det att skriva om att man har skoskav, eller panikångest och en begynnande mögelkultur i kylskåpet? Det finns ju där ändå hos alla..i varierande grad..

Alltså har jag bestämt mig för att det inte är ytligt att skriva om vad jag har på mig för dagen eller vad jag gläds åt. Det är mycket roligare att välja att visa den positiva sidan utåt än allt blahablaha i livet, även om jag absolut kan tänka mig att skriva om det också, och skriva av mig mina tankar om allt möjligt.

Det här har jag tänkt på ett par dagar…kände herregud vad ytlig jag är, när jag läst ett par saker som jag skrivit under veckan och sett mig själv flinande mot kameran.

Jag tycker att man ska vara medveten om att vissa bloggar man läser där allt är vackert och en fröjd för ögat i ett perfekt homestylat hem, där finns en vardag också i dessa perfekta människors liv:-) Men den visar man inte alltid.

Det glömmer jag bort, ibland tror jag att folk lever sina perfekta liv, men sina urgulliga barn i det supervackra hemmet och gör dom mest fabulösa saker, träffar sina många vänner och äter färgglad mat som alltid är upplagd inbjudande på handdrejat porslin.

Då i jämförelse så kan man ju tycka att ens eget liv är lite grått och matt i färgerna..Men här kommer min punkt med det hela..så är det inte…alla var en vardag…men ibland visas bara den snygga sidan upp…..den är ju mycket trevligare och mer inspirerande att titta på och får en att uthärda det grå…grå..

Åh, vad mycket svammel från min sida..puh..

Nu när jag går och handlar staket är min strategi att tänka lite på den här: :-)

Ha en skön dag och njut av ditt eget fabulösa liv, haha, det ska jag:-)

Kramar till dig som orkade läsa så långt!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Helen
  September 18, 2010 at 09:37

  Du har så rätt så i dina funderingar. Vi har alla vår trista vardag som vi är medvetna om, så det är mycket mer upplyftande att se dina velourfynd och föreställa sig hur sköna de är. =)
  Jag tror inte vi missar allvaret i livet för det.

  När kommunen kommer loss gör de det rejält. ;)
  Ha en bra staketlördag.

 • Reply
  Chatarina
  September 18, 2010 at 14:07

  Hej! Håller helt med..inte är man ytlig bara för att man tycker om att visa sina fina fynd..jag tycker att man ska göra det man trivs med och tycker är roligt..vardag är det hos alla..men lite flärd skadar inte alls..tycker jag :)
  Ha en superbra dag

 • Reply
  Linda G
  September 18, 2010 at 17:25

  Nej, det är inte ytligt att glädjas över sina fina köp! Jag tror ingen skulle bli direkt upplyft över att höra gnäll över slitet man har haft för att kunna unna sig dessa finheter heller. Ytliga äro vi allihopa:) Kram gumman!
  (Velouren ovan är skitsnygg!)

 • Reply
  Lingonberrie
  September 18, 2010 at 18:03

  Kram på er gulliga ytlingar. Fram för mera flärd i våra liv, åtminstone på lördagar:-)

 • Reply
  Viola
  September 18, 2010 at 21:00

  Håller med vad gäller ytligheterna. En blogg behöver ju inte på något sätt visa heeeela mitt liv och min personlighet. Jag tyckte att jag hade för lite ytligheter i mitt liv och för få personer att få dela det med och allt det får jag i min blogg nu :) Gillar det och gillar dig!

  Kram från V

  • Reply
   Lingonberrie
   September 18, 2010 at 21:33

   Gillar tillbaks:-)

 • Reply
  Kristin, Ajabaja
  September 19, 2010 at 11:08

  Tusan att du inte flydde fältet och in till mig. :)
  Jobbade igår och de nya Mollisarna är så, så fina! Mina favoriter: 424 i Grey och givetvis 469 även den i grey. :)
  KNUS! Kristin

  • Reply
   Lingonberrie
   September 19, 2010 at 18:17

   Jag ska försöka komma in och träffa dig! Kram

  Leave a Reply