2 In Böcker/ Lingon om.....

Kristianstad Bokfestival 2010 och Mollyspaning

Godmorgon på dig!

Efter ett målarpass på förmiddagen drar jag och maken till Kristianstads Bokfestival för att träffa en av makens idoler, författaren Jasper Fforde. Han skriver roliga lite absurda böcker och har jämförts med Douglas Adams och Monty Pytongänget.

Själv har jag inte läst något av honom ännu men jag har hört otaliga anekdoter och ordvitsar från min käre make. Ja, och så skrattar han så soffan skakar. (kanske kan jag skylla mitt klickfinger på det? Ni vet vilket.:)

Naturligtvis har jag en baktanke med att följa med till Kristianstad, jag ska Mollyspana! Och kanske till och med svänga inom Hässleholm och Fröken Siv.

Ha en go dag idag!

/Lingonberrie

Året är 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteratur på blodigt allvar: gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Thursday Next är specialagent vid Litteraturroteln i London. När superskurken Acheron Hades stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad utredningen. Plötsligt upptäcker man att Mr.Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad! Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Det mäktiga Brontësällskapet rasar och det är upploppsstämning i landet. Thursday Next blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut.

Var är Jane Eyre? är skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen. Den har legat på New York Times bästsäljarlista och blivit en kultbok över hela världen. Detta är den första boken av fyra om litteraturspanaren Thursday Next.

Var är Jane Eyre? är fylld med smarta ordlekar och litterära anspelningar och är en kombination av Monty Python, Harry Potter, Stephen Hawking och Buffy och vampyrerna. Samtidigt har den sin alldeles egna knasiga charm.
Wall Street Journal

Jasper Fforde är född 1961 och bosatt i Wales. Efter en varierande karriär i filmbranschen beslöt han sig för att istället stirra frånvarande ut genom sitt fönster och försöka sätta ord på pränt. På sin fritid flyger han antika flygplan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Helen
  September 4, 2010 at 08:58

  Då kanske vi sågs utan att veta om det? Jag var också och Mollyspanade på Donna och provade lite. Sen var jag i konserthuset och lyssnade på Fredrik Ekelund och Inger Edelfeldt, där jag träffade Charlotte.
  Tänk nästa lördag ses vi på riktigt! =)

 • Reply
  Lingonberrie
  September 4, 2010 at 21:59

  Ja nästa lördag! Vänta bara. Det ska bli kul att se dig in real life. Det var idag jag var i Kristianstad och besökte Donna. Vilken fin butik det var.

  Kram!!

 • Leave a Reply