4 In Lingon om.....

Får jag bjuda på en blomma?

Häromdagen tog jag några bilder på mina pelargoner, det är ju snart dags för dom att flytta in när kylan kommer. Eftersom vi ska flytta så har jag minskat ner antalet sorter från ca 50 st till snarare 15. Nu hoppas jag att alla ska klara sig över vintern. Det var förra våren jag snöade in på pelargoner, då fattade jag äntligen att man måste ge dom lite gödning för att de ska blomma. Innan dess köpte jag en blomma och den slutade att blomma efter ett tag och jag blev putt. Alla andra verkade ju fixa det där med pelargoner….

Nu vet jag hur man gör!

Från vänster till höger uppifrån ser ni:

Saxdalens Selma, Warrenorth Coral, Occold Shield, Ken Lea Overchurch,
Dolly Wardon, Cotta lilac queen, Prins Nicolaj, Amanda,
Saxdalens Selma, Occold Shield, Selma igen, Lara Gem,
Americana Whitesplash, Äppelblom, Ken Lea Butterfly och Triumphe de Nancy.

På något sätt mår jag så bra av att titta på dom och pyssla runt bland krukorna…

Kramar!!

1 person gillar detta inlägget.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sofia Eriksson
  September 7, 2010 at 11:13

  Tack för titten! Underbar avkoppling tycker jag, mina ska snart flytta in i en jordkällare med en belysning vars elförbrukning får sambon att se rött! Mina är misshandlade i år vad gäller omplanteering och näring men blommar ändå snällt! PS gillar fjärilarna på gårdagens linnen skarpt. Svårt val med färg bara – en av varje kanske ;) Jag tror att jag skulle köpa det rutiga!

 • Reply
  Mollymatronan
  September 7, 2010 at 13:47

  Jag har för första gången tänkt övervintra mina pelargoner. Har inga gröna fingrar, men har nu klippt ner dem och ställt dem svalt/mörkt (hoppas det inte är för tidigt?! Frosten har redan kommit nattetid hos mig). Fin sida du har för övrigt! Jag slukar mollybloggar som en hungrig varg, haha. Ha en bra dag!

 • Reply
  Helen
  September 7, 2010 at 14:59

  Vilken blomsterprakt! Förstår att det blir svårt att skiljas från dem.

 • Reply
  Lingonberrie
  September 7, 2010 at 19:36

  Kul att höra att det finns fler pellisälskande systrar!
  Kram på er!

 • Leave a Reply