0 In Lingon om.....

Jag känner mig nöjd

Det har hänt ganska mycket sedan sist i bloggen. Jag har börjat att jobba igen efter semestern och före det hade jag en sjukskrivning så att komma tillbaka har varit en stor grej. Och det har gått bra! Jag känner mig lite som bambi på hal is, samtidigt som allting på ytan verkar fungera väldigt bra. Jag har sänkt min ambitionsnivå lite grann för att inte gå in i någon vägg på min väg framåt mot ett gladare liv och en bättre hälsa.

Ibland funderar jag på det där med lycka. Man jagar efter olika saker eller händelser som ska ge en lyckokänsla och tillfredsställelse. Men ofta försvinner den känslan ganska fort och man går vidare till att jaga nya saker för att få nästa kick. Här skulle jag vilja stanna upp och frysa bilden och bli kvar i det där som kändes så bra. Varför vill man stressa vidare och jaga? Ofta blir man bara stressad och frustrerad på vägen. Kan man träna på att vara nöjd och tillfreds över små saker i tillvaron? Jag tror det. Jag hoppas det. För egen del tänker jag träna på att uppskatta små saker och njuta mer av vardagslivet.

I torsdags var en mäklare hemma hos oss och fotograferade huset från topp till tå. Vi har jobbat som galningar i veckor med målning och städning och det har varit ganska tungt emellanåt. Men nu är första steget gjort mot en försäljning. Jag är så otroligt nöjd med vad vi har åstadkommit, mannen och jag. Tänk att vi har klarat allt detta? Utan att det trots allt har varit för jobbigt. Och huset skiner, här kan man bo. Vilken härlig känsla. För ett halvår sedan orkade jag ingenting och allting var miserabelt. Nu har jag donat och fixat och kommit igång med en massa saker. Självförtroendet stiger minsann!

Så det var det jag ville säga. Jag är nöjd.

2 personer gillar detta inlägget.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply